Dünya

Papa Francis: Toplumsal cinsiyet teorisi, çirkin bir ideoloji; farklılıkları ortadan kaldırıyor

Francis, toplumsal cinsiyet ideolojisinin cinsiyetler arasındaki farkı silmeye çalıştığı için bir tehdit olduğunu söyledi

01 Mart 2024 15:46

T24 Dış Haberler

Papa Francis, toplumsal cinsiyet teorisinin "çirkin bir ideoloji" olduğunu ileri sürdü ve bu teori hakkında çalışmalar yaptırdığını söyledi. 

Vatikan'da Hıristiyan öğretilerine göre kadın ve erkeğin değişen rolleri üzerine düzenlenen iki günlük bir konferansın katılımcılarına hitap eden Francis, toplumsal cinsiyet ideolojisinin cinsiyetler arasındaki farkı silmeye çalıştığı için bir tehdit olduğunu söyledi.

"Farklılıkları ortadan kaldıran ve her şeyi aynı hale getiren çağımızın bu çirkin ideolojisiyle ilgili çalışmalar yapılmasını istedim" diyen Papa Francis, "Farklılıkları ortadan kaldırmak insanlığı ortadan kaldırmak demektir" diye devam etti. 

87 yaşındaki Papa, yakın zamanda geçirdiği soğuk algınlığı nedeniyle hala acı çektiğini ve bir yardımcısından konuşmasını okumasını istediğini, ancak önce toplumsal cinsiyet ideolojisi konusundaki duygularının "altını çizmek" istediğini söyledi.

Katolik bir rahip tarafından 1907 yılında yayımlanan ve dinin yerinin olmadığı bir dünyayı anlatan distopik bir roman olan "Dünyanın Efendisi" adlı kitabı okuduğunu ve "bu kitabın insanlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırma riski konusunda uyarıda bulunduğunu hatırladığını" söyledi.

Papa ziyaretçilerine "Vaktiniz varsa okuyun, çünkü günümüzün bu sorunlarından bahsediyor" dedi.