Gündem

Pakistanlı liseliler, tatilde yardım için Kilis'e koştu

Taylan YILDIRIM-Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- PAKİSTAN'da 13 yıl önceki depremden sonra Türkiye'ye getirilen ve İstanbul'da bir lisede eğitim gören Syed Foaad Ahmed Gilani (16) ve Adnan Ali Khan (16), Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlamasının ardından yarıyı

30 Ocak 2018 16:40

Taylan YILDIRIM-Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- PAKİSTAN\'da 13 yıl önceki depremden sonra Türkiye\'ye getirilen ve İstanbul\'da bir lisede eğitim gören Syed Foaad Ahmed Gilani (16) ve Adnan Ali Khan (16), Zeytin Dalı Harekâtı\'nın başlamasının ardından yarıyıl tatilinde Kilis\'e gelerek yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaya başladı.
Ailelerini 2005 yılında ülkelerindeki depremde kaybeden Pakistanlı Syed Foaad Ahmed Gilani ve Adnan Ali Khan, hem yoksulluk hem de terörden kurtarılıp Türkiye\'ye getirildi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından desteklenen ve eğitimlerini İstanbul\'daki Uluslararası Fatih Sultan Mehmed Anadolu İmam Hatip Lisesi\'nde sürdüren iki genç, yarıyıl tatillerinde dinlenmek yerine gönüllü olarak Kilis\'e geldi. İHH\'nin kentteki yardım koordinasyon merkezinde görev alan Gilani ve Khan, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle evlerinden olan Suriyelilere yardım ulaştırmak için çalışmaya başladı.
\'ÇOK MUTLUYUZ\'
Pakistanlı gençler, Kilis\'te fırında çalışmanın yanı sıra gelen yardımların Türkiye ve ülkelerinde bulunan Suriyeli terör mağduru ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımında görev aldı. Syed Foaad Ahmed Gilani ve Adnan Ali Khan, Türkiye\'de olmaktan, Kilis\'te terör mağduru Suriyelilere yardım etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
İHH Suriye Çalışmaları Kilis Basın Birimi Sorumlusu Ali İmran Durman ise şunları kaydetti:
\"İHH olarak dünyanın her bölgesinde yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmaya çalışıyoruz. Pakistan\'da da 2005 yılında yaşanan depremde Syed Foaad Ahmed Gilani ve Adnan Ali Khan, ailelerini kaybetti. Bizim arkadaşlarımız da onlara ulaştıktan sonra yoksulluktan ve terör batağına saplanmalarından kurtarmak için Türkiye\'ye getirdi. Burada eğitimlerini yaptırdığımızı iki arkadaşımız da gönüllü olarak Suriyeli yine terör mağduru olan ailelere yardım ellerini uzattı. Onlar için burada gece gündüz çaba gösterdi.\"

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir