Gündem

Özlem Gürses'ten Hakan Ural'a: Özgür Demirtaş'a "geri zekâlı" demek için baya bir ileri zekâlı olmak gerekiyor

16 Nisan 2024 08:55

Gazeteci Özlem Gürses, kendi YouTube kanalında yaptığı yayınında, İran-İsrail gerilimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunması tepki çeken Hakan Ural’ın ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a “geri zekâlı” demesine değindi.

Ardından İran-İsrail gerilimi yaşandığı sırada ekranda olan Hakan Ural analiz yapınca dalga konusu oldu. Ural kendisine gelen eleştiriler sonrası sinirlendi. Kanal D'de açıklama yapan Ural önce Özgür Demirtaş'a hakaret etti. “Ekonomi uzmanı, sen nasıl bir geri zekâlısın” diyen Ural, “Siyasi beklentim varmış da olmamış. Oğlum benim yediğim önümde yemediğim arkamda. Benim vekillik beklentim yok. Hayatımdan memnunum” ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından “Hakan Ural bana ağza alınmayacak hakaretler etmiş. Aile terbiyem yanıt vermeme izin vermiyor. Sadece kendisini anlatmış diyebilirim. Askerlik konusuna gelince: ÖZ babası askerden kaçmak için SAHTE çürük raporu aldığını söylemiş. Başka söze gerek yok” diye yanıt verdi.

Özlem Gürses ise programında Ural’ın hakaretiyle ilgili şu görüşlerini dile getirdi:

“Hakan Ural’ın Özgür Demirtaş’a ‘Sen ne kadar geri zekâlısın’ deme özgüveninin yüzde 10’u bizde olsaydı neler yapardık. Nasıl bir özgüven o ya. Yani ne bileyim ben, atıyorum adamın ekonomi politikasını beğenmezsin de adama ‘geri zekâlı’ demek için baya bir ileri zekâlı olmak gerekiyor galiba.”