Gündem

Özgür Özel: Partiyle helalleşmeye ihtiyaç var, yoksa sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır

“Genel başkanlık dahil sorumluluk düşüyorsa bundan kaçmayacağım”

14 Haziran 2023 10:30

CHP’deki değişim çağrılarının ardından ismi genel başkan adaylığı ile anılmaya başlanan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Partinin en iyi noktaya gelmesi için genel başkanlık dahil bana bir sorumluluk düşüyorsa da bundan kaçmayacağım” dedi. Özel, kurultayın yerel seçimlerden önce yapılıp yapılmayacağına yönelik de, "Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var. Oradan helalleşerek çıkmazsak sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır” diye konuştu.

Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanı Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sözleri ile başlayan ve daha sonra bazı il başkanları ile örgütten de gelen değişim çağrılarını değerlendirdi.

“Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var”

CHP’nin kendi içinde bir helalleşmeye ihtiyaç duyduğunu belirten Özel, şunları söyledi:

“Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var. Eğer siz bunu bir sandığın önüne koyup üyelerimizle, kurultayda hesaplaşmazsanız yani hesaplaşmalarını ve hesap görmelerini, hesap sormalarını ve hesap vermemizi sağlamazsak ve oradan helalleşerek çıkmazsak sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır.”

“Bana sorumluluk düşüyorsa, bundan kaçmayacağım”

Özel, son günlerde kurultayda genel başkan adayı olup olmayacağına yönelik tartışmalarla ilgili soruları da yanıtladı. Gerektiğinde sorumluluk almak ve fedakarlık yapmaktan kaçınmayacağını dile getiren Özel, şunları söyledi:

“Ama mutlaka takımı şampiyonluğa oynayacak bir takım haline getirmek, benim üstüme düşen sorumluluk bu. Kendi genel başkan adaylığımı ilan edip, benimle birlikte gelenler gelsin, ben her şartta yarışırım, böyle bir şeyim de yok. Ama partinin en iyi noktaya gelmesi için genel başkanlık dahil bana bir sorumluluk düşüyorsa da bundan kaçmayacağım.”

Özel, Kılıçdaroğlu’nun, Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimsözleri ile ilgili de, “Kemal Bey’in kaptanlıktan tarif ettiği işten benim anladığım, Kemal Bey kurultaya kadar kaptanlık edip, onu tarif ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kurultay sürecinde kendi adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ya da İmamoğlu ile gizli anlaşmalar yapıldığı iddialarına yönelik de Özel, “Benim kendi pozisyonumla ilgili dedikodu niteliğindeki bu angajmanlarla ilgili tamamı gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir şey yok” diye konuştu.