Politika

Özgür Özel: "Filenin Sultanları şampiyon olduklarında ağladım, cumhuriyetin 100. yılında aldığımız en büyük ödül budur"

"Filenin Sultanlarına, Atatürk’ün kızlarına yürekten teşekkür ediyorum"

01 Şubat 2024 01:50

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Basına kapalı çok söyledim ama basın önünde de söyleyeyim ben filenin sultanlarını izlerken onlar Avrupa şampiyonu olduklarında eşim Didem’le beraber izliyordum. Didem dedi ki ‘Ağlıyorsun’ dedi, dedim ki ağlıyorum tabii. Cumhuriyetin 100. yılında bizim yapamadığımızı onlar yaptı, helal olsun onlara dedim" ifadelerini kullandı.

Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği Cem Eren Kültür Merkezi'nin Açılış ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada Filenin Sultanları'nı andı. Özel, kadınlar A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili olarak, "Bütün dünyaya karşı çıktılar, kazandılar ve sonra da kendilerine uzatılan telefondan Türkiye Cumhuriyeti adına tebriği kabul ettiler, sonra döndüler ve dediler ki ‘Bize sultan multan demeyin biz Atatürk’ün kızlarıyız’ dediler. 100. yılda aldığımız en büyük ödül budur" dedi. Özel'in konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Cumhuriyetin 100. yılında bizim yapamadığımızı onlar yaptı"

"Filenin Sultanları inanılmaz zor bir iş yaptılar. Basına kapalı çok söyledim ama basın önünde de söyleyeyim ben filenin sultanlarını izlerken onlar Avrupa şampiyonu olduklarında eşim Didem’le beraber izliyordum. Didem dedi ki ‘Ağlıyorsun’ dedi, dedim ki ağlıyorum tabii. Cumhuriyetin 100. yılında bizim yapamadığımızı onlar yaptı, helal olsun onlara dedim.

"Birileri giyimleriyle, kuşamlarıyla ilgilenirken, yaşam tarzlarına laf ederken..."

Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk’ün emaneti bu cumhuriyette yapılması gereken kazanmaktı, biz kazanamadık. Ama onlar bütün dünyaya karşı çıktılar, kazandılar ve sonra da kendilerine uzatılan telefondan Türkiye Cumhuriyeti adına tebriği kabul ettiler, sonra döndüler ve dediler ki ‘Bize sultan multan demeyin biz Atatürk’ün kızlarıyız’ dediler. 100. yılda aldığımız en büyük ödül budur. Dünyayı dize getiren bir kadın voleybol takımı, birileri giyimleriyle, kuşamlarıyla ilgilenirken, yaşam tarzlarına laf ederken onlar başarmak için motive olmuş, ay yıldızlı al bayrağı dalgalandırma onurunu hepimize yaşatıyorken, İstiklal Marşı okutuyorken onlara laf edenlere karşı dimdik durdular. Ben CHP’nin son genel başkanı olarak, bulunduğum makam Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamıdır. O makamda oturan birisi olarak Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan, Atatürk’ü seven, Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan değerlere değer veren, devrimlerine sahip çıkan herkes adına Filenin Sultanlarına, Atatürk’ün kızlarına yürekten teşekkür ediyorum."