Gündem

Özel'den Avrupalı liderlere Schengen şikâyeti: "Acilen çözüm bulunmalı"

07 Nisan 2024 14:45

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupalı liderlerle yaptığı görüşmelerde Türk vatandaşlarının yaşadığı Schengen vizesi almakta zorlanmasını gündeme getirdi ve sorunun bir an önce aşılmasını istedi. 

Özel, PES (Avrupa Sosyalist Partisi)  Liderler Zirvesi için bulunduğu Bükreş’te Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İrlanda İşçi Partisi Başkanı Ivana Bacik, PES Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Iratxe Garcia Perez, PES’in Avrupa Parlamentosu Başkan Adayı Nicolas Schmidt’in arasında bulunduğu isimlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Özel, yaptığı değerlendirmede, “Bükreş'te yaptığımız temaslar sırasında çok sayıda liderle olduğu gibi Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'nun Başkanı Iratxe Garcia Perez ile görüşmemizde de vize sorununu konuştuk. Avrupa’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın Schengen vizesi için aylarca randevu beklediklerini, öğrencilerimiz, iş insanlarımız ve şoförlerimiz başta birçok vatandaşımızın yaşadığı zulme varan mağduriyeti anlattık. Avrupa’nın bu soruna acil çözüm getirmesi gerektiğini söyledik. Sayın Garcia Perez, bu konuyla derhal ilgileneceğini ve bizi bilgilendireceğini belirtti” ifadesini kullandı.

Türkiye'de çok sayıda vatandaş, Schengen vizesi başvurularının ikna edici gerekçeler sunulmadan reddedilmesinden şikayetçi. 

TIKLAYIN | Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Çığırından çıkan vize retleri: Batı'nın "ortak nefret objesi" mi olduk?

TIKLAYIN | AB’ye yeni aday olan ülkelerin vizesiz girdiği Avrupa ülkeleri Türkler için hayal oluyor; vize başvurularına rekor düzeyde ret yanıtı veriliyor, Türk vatandaşlarına ‘gizli yaptırım’ uygulanıyor!