Gündem

Oyuncu Ali Sürmeli'den 'sansür yasası' tepkisi: İktidar, ülkenin iflasını gizlemek için muhalif sesleri kısmak istiyor

Oyuncu Ali Sürmeli, 'sansür yasası' ile ilgili sanatçı ve aydınlara çağrıda bulundu: Bugün susarsanız, yarın konuşacak bir vatan bulamazsanız, korkmayın!"

14 Ekim 2022 10:24

Oyuncu Ali Sürmeli, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 'Sansür Yasası'na tepki gösterdi. Sanatçı ve aydınlara çağrıda bulunan Sürmeli, iktidarın ülkenin iflasını gizlemek için muhalif sesleri kısmak ve özgür düşünceyi engellemek istediğini belirterek “Bugün susarsanız, yarın konuşacak bir vatan bulamazsanız! Korkmayın!" dedi.

TIKLAYIN - 'Sansür yasası' TBMM'den geçti; 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' gerekçesiyle gazeteciliğe hapis cezası geliyor!

'Sansür Yasası' olarak bilinen 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi,  dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Muhalefet ve gazeteciler yasaya tepki göstermeye devam ederken, oyuncu Ali Sürmeli de konuyla ilgili sosyal medya paylaşımı yaptı.

"Bugün Meclis'ten geçen yasa, alenen sansür yasasıdır" diyen Sürmeli, sanatçı ve aydınlara çağrıda bulunarak paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün Meclis'ten geçen yasa, alenen sansür yasasıdır. İktidar, ülkenin iflasını gizlemek için muhalif sesleri kısmak, özgür düşünceyi engellemek istemektedir. Sanatçı ve aydınları ses çıkarmaya davet ediyorum. Bugün susarsanız, yarın konuşacak bir vatan bulamazsanız! Korkmayın!"