Gündem

Otomobilde yeni oyun; ilanda sıfır fiyatı altında, telefonda 200-300 bin TL daha fazla

10 Ağustos 2023 08:59

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobillere yönelik önlemleri çare olmadı, bireysel satışlarda aracın fiyatını sıfırıyla bir tutanlar telefonda fiyatı 200-300 bin TL daha artırıyor.

Önce 6 ay 6 bin km düzenlemesi ardından ikinci el araç fiyatı sıfırını geçemez kuralı getirildi. Bu düzenlemelerle birlikte beklenen oldu. İkinci el otomobil fiyatları yaklaşık yüzde 10 oranında düştü. Yapılan indirime rağmen satışlarda düşüş yaşandığı belirtildi. Galericiler, yaşanan dalgalanma nedeniyle ne yapacağını şaşırdı.

Show Haber'in haberine göre; galerici Abbas Aslan, "1 milyonluk arabada 100 bin TL gibi düşüşler oldu. Bizim ayda 20 tane sattığımız araba üç tane iki tane düşüş oldu. Bankalar yüzde 70 kredi veriyordu şimdi yüzde 30-40 bandında kredi veriyor. Şu an biz galericiler olarak aldığımız arabaları karıyla değil de aldığımız paraya bile satmaya razıyız" diye konuştu.

Firma Sahibi Sercan Oktay, "Burada 900 bin TL satış fiyatı olan bir araç, 850 bin TL'ye geri geldi. 2 milyon 400 bin TL iken 2 milyon 200 bin TL'ye çektik fiyatını. İnsanlarda halen biraz daha bekleyeyim mi, fiyatlar geri gelir mi tereddütü var" dedi.

İddiaya göre, internetten araçlarını satışa çıkaran bazı kişiler, ceza yememek için farklı oyunlara başvuruyor.

Oktay, "Önceleri ilanlardan sıfırları atarak çözüm bulmaya çalıştılar. Şimdi ilanları sıfır fiyatlarıyla bir tutup telefonda 200-300 bin TL fazlasını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.