Gündem

Otizmli çocuğun sesinden rahatsız oldu; anne ve babasına saldırdı

Baba Murat Kaan Özdemir, tehdit edildiğini söyledi

10 Nisan 2023 09:53

İstanbul Beylikdüzü'nde, 5 yaşındaki otizmli çocuğun sesinden rahatsız olduğu öne sürülen Yunus Ş., ile ailesinin tartışmasından 20 gün sonra baba Özdemir, sopalı saldırıya uğradı. 

7 Nisan'da, Beylikdüzü'nde meydana gelen olayda, Müjgan Özdemir ve Murat Kaan Özdemir'in, 5 yaşındaki otizmli çocukları T.Ö. okuldan çıkıp anne ve babasını yanına gitti.

İş yerinin bulunduğu binada otizmli T.Ö.'yü annesi sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada tekstil atölyesi işleten üst kat komşuları, otizmli çocuğun sesinden rahatsız oldu. Çocuğun gürültü yaptığını ileri süren komşu Yunus Ş., anne Özdemir'e bağırdı.

Sesleri duyan baba Özdemir, yukarıya çıkarak çocuğunun otizmli olduğunu belirterek, Yunus Ş.'yi uyardı. Olayın üzerinden yaklaşık 20 gün geçtikten sonra 7 Nisan Cuma günü baba Özdemir, iş yerinden çıktıktan sonra saldırıya uğradı. Olayı gören Müjgan Özdemir de eşini kurtarmaya çalışırken darbedildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Baba Özdemir, olayın ardından Yunus Ş. hakkında şikayetçi oldu.

Emniyetteki ifadesinde yaşadıklarını anlatan Özdemir, oğlunun otizmli olması nedeniyle bazen hareketli olduğunu ve durduramadıklarını söyledi. Yaşananların ardından iş yerlerini boşaltan aile, saldırganların yakalanmasını istedi.

"Tehdit ettiler, korkuyorum"

Baba Murat Kaan Özdemir, tehdit edildiği için iş yerini boşalttığını belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle bu olaylar yüzünden çok üzgün ve kırgınım. İş yerimden çıktıktan sonra aşağıda muhasebecim ile konuşuyordum. İş gezisine çıkacağımı söyledim, o esnada bir beyefendi indi. Benimle konuşmak istediğini söyledi. Geçmişte kendilerine parmak salladığımı ve bu görüntülerin olduğunu söyledi.

'Ben ne söylediğimi biliyorum' dedim. Sonra telefonunu cebine koyup bana kafa attı. Arbede içerisindeyken arkadan birileri daha vurdu. Eşimin yere düştüğünü gördüm. Eşimin yanına giderken tekrar saldırdılar. Polis geldi, şikayetçi oldum. Açıkçası korkuyorum çok büyük tehditler ettiler. Yetkililerin gereğini yapmasını bekliyoruz.
"  (DHA)