Kültür-Sanat

Oscar ödüllü Kör Nokta filminin hikâyesi düzmece çıktı!

17 Ağustos 2023 08:01

Gerçek bir hikâyeye dayanan, ABD'li oyuncu Sandra Bullock'a Oscar kazandıran 2009 tarihli "Kör Nokta" (The Blind Side) filminin hikâyesinin gerçek olmadığı ortaya çıkınca sosyal medyada tepkiler yükseldi. Pek çok kişi Bullock'un da bu sahtekârlığın bir parçası olduğunu ve ödülünün geri alınması gerektiğini savundu.

Game adlı kitabından uyarlanan "The Blind Side" filmi, Michael Oher'in Tuohy çifti tarafından evlat edinmesini ve hayatının tamamen değişmesini konu alıyor.

John Lee Hancock tarafından yönetilen filmi, birçok dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve Sandra Bullock'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmıştı. Ancak gerçek hikâyeye dayanan 2009 tarihli "Kör Nokta" (The Blind Side) filmine konu olan ABD'li çiftin yalan söylediği ortaya çıktı.

Filmin hikâyesi sahte çıkınca X (Twitter) platformunda tepkiler oluşmaya başladı. Pek çok kullanıcı, Sandra Bullock'un Oscar'ının elinden alınması gerektiğine dair mesajlar paylaştı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, filmden elde edilen gelirin Michael Oher'in gerçek ailesine verilmesi gerektiğini yazdı.

Tuohy ailesi sadece vasiliği üstlendi

Filmde Leigh Anne Tuohy'yi canlandıran Bullock'un Michael Oher ve Tuohy ailesiyle film öncesi görüştüğüne ve hikayenin gerçek olmadığını bildiğine dair hiçbir kanıt olmadığından, Bullock aleyhine başlatılan kampanyaya pek çok kişi de karşı çıktı.

Oyunculuk performansıyla hikayenin gerçekliğinin birbiriyle ilgili olmadığını savunanlar oldu.

Eski Amerikan futbolu oyuncusu Oher, filmde bahsedildiği gibi Tuohy ailesinin onu asla evlat edinmediğini, ancak bunun yerine vasiliğini üstlendiklerini iddia etmişti. Oher, 18 yaşındayken çiftin kendisini kandırdığını ve tüm haklarını elinden almak için belge imzalattığını öne sürmüştü.

Oher, ailesinin filmdeki hayat hikâyesinden bir ton para kazandığını ancak kendisinin hiç para almadığını belirtmişti.

Sean Tuohy ise, Oher'i ailenin yasal olarak bir parçası yapmak için tek seçeneğin, 18 yaşından büyük olduğu için vasilik altına almak olduğunu ve Oher dahil her aile üyesinin filmden yaklaşık 14 bin dolar kazandığını söylemişti.