Gündem

'Ortopedi hastanesi' projesi engellendiği için açlık grevi yapan Dr. Kayhan Turan hastaneye kaldırıldı

Dr. Turan, açlık grevinin 8. gününde tansiyon, şeker ve yüksek ateş tanısıyla tedavi altına alındı

21 Şubat 2023 00:36

T24 Haber Merkezi

Bursa Mudanya’ya yapacağı 'ortopedi ve travmatoloji hastanesi' projesinin belediye tarafından çeşitli gerekçeler göstererek engellendiği gerekçesiyle belediye binası önünde açlık grevine başlayan Dr. Kayhan Turan, protesto eyleminin 8. gününde hastaneye kaldırıldı. 

Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Kayhan Turan, "Türkiye'nin en büyük ortopedi ve travmatoloji merkezi olacağını" duyurduğu projenin engellendiğini vurgulayarak açlık grevine başladığını açıklamıştı. 8 gündür açlık grevinde olan Turan, 2025’te Sağlık Bakanlığı'ndan hastane açmak için aldıkları ön iznin dolacağını, Mudanya Belediyesi'nin yeni imar planı çalışmalarını geciktirmesi nedeniyle mağdur edildiklerini belirtti. Turan, eleştirilere yanıt veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı, öne sürdüğü iddiaların doğru olmadığını vurgulayarak, "Proje uygun değilse neden onay verdiniz, halkı kim yanıltıyor" soruları eşliğinde gerçekleri açıklamaya davet etmişti.

Paylaştığı basın açıklamalarıyla yapılacak olan hastanenin ruhsatı çıkana kadar açlık grevine devam edeceğini aktaran Turan; tansiyon, şeker ve yüksek ateş tanısıyla hastaneye kaldırıldı. 

Kayhan Turan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 

TIKLAYIN | 'Ortopedi hastanesi' projesi engellendiği için açlık grevini sürdüren Dr. Kayhan Turan'dan Mudanya Belediye Başkanı'na: Halkı kim yanıltıyor?

TIKLAYIN | Dr. Kayhan Turan, Mudanya Belediyesi önünde açlık grevine başladı: Ortopedi hastanesi açmamıza engel oluyorlar

TIKLAYIN | Açmak istediği ortopedi hastanesi için açlık grevi yapan Dr. Kayhan Turan, Mudanya Belediye Başkanı'na yanıt verdi: Proje uygun değilse, neden onay vermiştiniz?