Spor

Orkun Kökçü'den Dusan Tadic'e tepki!

Lutsharel Geertruida'nın 86. dakikada attığı golle Ajax'ı mağlup etmeyi başardı

20 Mart 2023 14:35

Hollanda Eredivisie'nin 26. haftasında şampiyonluk yolunda çok kritik bir maç oynandı. Ajax ile Feyenoord, Amsterdam'da karşı karşıya geldi. Konuk ekip muhteşem bir geri dönüşe imza atarken, Feyenoord kaptanı Orkun Kökçü'nün Dusan Tadic'e hareketi Hollanda'da büyük yankı uyandırdı.

Orkun ve Tadic arasında gerginlik

Mücadele öncesi Ajax kaptanı Dusan Tadic ile Feyenoord kaptanı Orkun Kökçü, hakemin gerçekleştirdiği hava atışında bir araya geldi.

Hava atışının ardından hakemlerle tokalaşan Orkun, Tadic'i görmezden geldi ve onunla tokalaşmadı. Canlı yayınlanan bu anlar, Hollanda basınının da dikkatinden kaçmadı.

Depremzedeler için hazırlanan pazubandı takmamıştı

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli olan ve yanında 10 ili daha etkileyen depremlerde binlerce insan yaşamını yitirirken, birçok insan da evsiz kalmıştı. Türkiye tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ederken, tüm kesimlerden destek gelmişti. Spor camiası da bu depremi görmezden gelmedi.

Galatasaray'ın ve Hollanda futbolunun efsane ismi Wesley Sneijder ve Türk arkadaşı Tarık Divarcı, Hollanda Futbol Federasyonu ile görüşerek, Türkiye'deki depremzedelere yardım konusunda farkındalık yaratmak için özel tasarlanmış bir pazubend fikrini paylaşmıştı.

Sadece Tadic takmadı

Hollanda Futbol Federasyonu'nun onay vermesinin ardından, başta Türk yıldızlar Orkun Kökçü ve Burak Yılmaz olmak üzere Eredivisie'deki tüm takım kaptanları bu pazubendi takarak maçlara çıkarken sadece Ajax'ın kaptanı Dusan Tadic bunu yapmadı. (Fanatik)