Dünya

"Oprah'ın ruhani danışmanı, kişisel gelişim yazarı": Marianne Williamson, 2024 seçimleri için Demokrat Parti adaylık yarışına girdi

28 Şubat 2023 08:39

2020 başkanlık yarışında da yarışan kişisel gelişim yazarı Marianne Williamson, ABD Başkanı Joe Biden’a karşı 2024 seçimlerinde yeniden Demokrat Parti’den aday olacağını duyurdu. 

The Guardian’da yer alan habere göre, 70 yaşındaki kişisel gelişim yazarı Marianne Williamson 2020 başkanlık seçimlerinde aday olabilmek için yeterli oyu toplayamadıktan sonra yarıştan çekilmiş, Bernie Sanders’ın Demokrat Parti adaylığını desteklemişti. 

Williamson, 2024 seçimleri için de aday olma niyetini belirterek erken ön seçim oyları için New Hampshire ve Güney Carolina eyaletlerine gideceğini söyledi. Williamson aynı zamanda çevre felaketine yol açan zehirli kimyasal sızıntısının yaşandığı Ohio eyaletinin East Palestine şehrini ziyaret edeceğini söyledi.

Williamson, yaptığı açıklamada “Tarihimizin sapkın bir bölümünü kapatmak ve yeni bir başlangıç ​​yapmak için başkan adayıyım.” ifadelerini kullandı.

Kişisel gelişim yazarı ve ruhani açıklamalarıyla bilinen Williamson, yıllarca binlerce insanın travmalarıyla ilgilendiği için ‘ABD’yi nasıl tamir edeceğini’ bildiğini söyledi.

Williamson, program yıldızı Oprah Winfrey’e de ‘ruhani danışmanlık’ yapıyordu.