Gündem

Ölüm orucundaki Sibel Balaç hakkında tahliye kararı

12 Ekim 2022 19:31

Adil yargılanma talebi ile 298 gündür ölüm orucunda olan Sibel Balaç'ın infazının ertelenmesine karar verildi. Balaç, işlemlerinin ardından tahliye edilecek.

Adil yargılanma, hasta tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin sona ermesi talebiyle 29 Aralık 2021’de ölüm orucuna başlayan Sibel Balaç’ın infazı ertelendi.

Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından tahliyeye dair şu paylaşımı yaptı: "Adil Yargılanma Talebi ile 298 gündür ölüm orucunda olan müvekkilimiz Sibel Balaç'ın infazının ertelenmesine karar verildi. Müvekkilimiz işlemleri bitirildikten sonra Etlik Şehir Hastanesi'nden tahliye edilecek."

TIKLAYIN | Halkın Hukuk Bürosu: Ölüm orucundaki Sibel Balaç'ın nerede olduğunu bilmiyoruz

TIKLAYIN | Ölüm orucunu sürdüren Sibel Balaç’ın hapis cezası onandı

Ne olmuştu?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde görevli akademisyen Nuriye Gülmen’in, 9 Kasım 2016’da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı eyleme katılanlara 2017 yılında operasyon düzenlenmeye başladı.

Ankara’da, KHK ile ihraç edilenlerin OHAL Komisyonu’nu itiraz edip “işimi geri istiyorum” eylemlerine katılan birçok kişi gözaltına alındı. Eylemlere katılanlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Sanıkların, “DHKP/C terör örgütü”ne üye oldukları iddia edildi.

Gözaltına alındıktan sonra tutuklananlardan biri de Sibel Balaç’tı. Ankara Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sibel Balaç, adil yargılanma yapılması talebiyle başladığı ölüm orucunda 298 günü geride bırakmıştı.