Dünya

Olivia Rodrigo, konserlerinde ücretsiz ertesi gün hapları dağıtmayı bıraktı

17 Mart 2024 10:06

T24 Dış Haberler

Olivia Rodrigo, gençleri sağlıklı cinsel hayata teşvik ettiği için övüldükten günler sonra konserlerinde ücretsiz olarak ertesi gün hapları ve diğer doğum kontrol ürünleri dağıtmayı bıraktı.

Variety'nin kürtaj hakkını savunan organizasyonlardan aktardığına göre Rodrigo'nın ekibi, verdikleri mesajdan endişelendi ve gruplardan konserlerde artık kayganlaştırıcı, prezervatif ve ertesi gün hapları dağıtmamalarını istedi. Rodrigo'nun ekibinin "konserlerde çocuklar da bulunduğu için" bu yönde karar aldığı belirtildi. 

Kürtaj hakkını savunan organizasyonların Guts dünya turnesinde stand açmasına izin verilmeye devam edilecek, ancak sadece konsere gelenlere bilgi vermelerine ve şapka, tişört, çıkartma, rozet gibi ürünler dağıtmalarına izin verilecek. 

Cuma günü ertesi günü haplarının ücretsiz dağıtıldığı Minnesota konserinde bulunan Prairie Kürtaj Fonu Başkanı Destini Spaeth, alınan karara katılmadığını ifade etti. Spaeth, "Seks ve B planı, prezervatifler veya kürtaj gibi cinsel sağlık araçları düşman ilan ediliyor. Onları sorumlu olmanın bir sembolü olarak görmüyoruz. Ancak eğer çocuklar okulda ihtiyacı olan eğitim alamıyorlarsa, en azından ihtiyacı olan kaynaklara ulaşabilmek için toplumlarındaki cinsel sağlık organizasyonlarına güvenebilirler" dedi.