Gündem

Ölen madenci yakınlarına "Hak etmişsiniz" diyen avukatın baktığı Amasra davası, Yargıtay üyesi olan eniştesinin önüne gidecek

28 Nisan 2023 00:15

Amasra maden faciasında yaşamını yitiren madenci yakınlarına duruşmada "Hak etmişsiniz" sözünü söyledikten sonra gündem olan avukat Çağla Dursun'un savunduğu sanığın dosyası aynı zamanda Yargıtay üyesi olan eniştesi Yüksel Kocaman'ın önüne gidecek.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın özel haberine göre, Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında yaşanan grizu ve kömür tozu patlaması nedeniyle 43 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili dava 25 Nisan'da başladı. Davaya damga vuran isim ise, bin 80 yıl hapis cezasıyla yargılanan işletme müdürü Selçuk Ekmekci'nin avukatı Çağla Dursun oldu.

Davanın ikinci gününde, müvekkili Ekmekci'ye tepki gösteren madenci yakınlarına "Başınıza gelenleri hak etmişsinizdir" diyen Dursun, üst düzey yargı mensupları ve aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olduğu devlet erkanıyla çektirdiği fotoğraflarla gündeme geldi.

Avukat Dursun, 2017-2020 yılları arasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten, şimdi ise Yargıtay üyesi olan Yüksel Kocaman'ın baldızı. 'Şatafatlı' olduğu için eleştirilen nikahından sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmesiyle, balayına helikopterle gitmesiyle gündeme gelen Kocaman, Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nde üye olarak görev yapıyor.


Haberin tamamını okumak için tıklayın