Spor

Okan Buruk'tan zor karar; bir forma, üç isim

Buruk, Kerem'in yerine solda Rashica'yı, sağda ise Yunus-Barış ikilisinden birini oynatmaya hazırlanıyor

05 Kasım 2022 11:52

Galatasaray'da Beşiktaş derbisinin son taktik provası dün Florya'daki idmanda yapıldı. Teknik direktör Okan Buruk, oyuncularından Alanyaspor maçının ilk yarım saatindeki performansı istedi.

Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarını kazanarak, Dünya Kupası arasına hem moralli hem de zirve yarışının tam ortasında girmek istiyor.

Okan Buruk, Nef Stadı'ndaki 50 bin kişilik taraftar desteğini de göz önünde bulundurarak, hücum futboluyla Beşiktaş'ı devirmeyi hedefliyor.

Sarı-kırmızılılar, hücum prese rakip ceza sahasından itibaren başlayacak. Orta saha oyuncularının forvetlere, defans çizgisinin de orta sahaya kadar yaklaşması ve Beşiktaş'ın kendi yarı sahasına hapsedilmesi planlanıyor.

Nelsson'a özel görev

Fanatik'in haberine göre; oyuncularına Beşiktaş derbisinden beklentilerini aktaran Buruk, "Sizden Alanyaspor maçının ilk yarım saatindeki oyunu, mücadeleyi ve baskıyı istiyorum. Galatasaray böyle oynamalı. Zaten bunu başarırsak, hiçbir rakip önümüzde duramaz" ifadelerini kullandı.

Buruk özellikle Nelsson'a görev vererek, yanındaki tüm savunmacıları her fırsatta öne çıkarmasını ve orta alana yaklaştırmasını istiyor. Merkezde görev yapacak olan Oliveira ile Torreira'ya da mutlaka rakip ceza sahasına koşular yapmaları ve devamlı hücuma katılmaları söylendi.

Yunus-Barış ikilisinden biri oynayacak

Okan Buruk, kadroda da bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Önde yoğun baskı sırasında topu kaybetmek istemeyen başarılı çalıştırıcı, Kerem'in yerine solda Rashica'yı, sağda ise Yunus-Barış ikilisinden birini oynatmaya hazırlanıyor.

Ancak son idman itibarıyla Yunus'un bir adım önde olduğu belirtiliyor. İleri uçta Icardi ile arkasında Mertens'in yerleri garanti. Hatta Mertens'in sık sık orta sahaya gelip takım arkadaşlarına oyun kurulumunda yardımcı olması bekleniyor.