Gündem

Öğrencilere bıçak verilip kurban kesmek öğretilmişti | ADD'den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu: Eğitim cinayeti işlendi

Kamu davası açılması talep edildi

01 Mart 2024 16:55

T24 Ankara

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında öğrencilere bıçak verilerek “kurban kesmenin” öğretilmesi ve Menemen İlçe Müftülüğü’nün ilkokul öğrencilerini Menemen ayaklanmasından yargılanıp ceza alan Esat Erbil’in mezarına götürmesi üzerine; Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven ve ilgili okul müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde “ÇEDES projesi kapsamında yapılan etkinliklerle tam bir eğitim cinayeti işlenerek Anayasa ihlal edilmiştir” ifadelerine yer verilerek soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.

"Laiklik ilkesi hiçe sayıldı"

Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, “ÇEDES projesiyle Anayasa’nın 2. Maddesi'nde düzenlenen ve devletin temel niteliklerinden olan laiklik ilkesi hiçe sayılmıştır. Anayasa’nın 174. Maddesinde sayılan kanunlardan olan 677 sayılı yasa ile tarikat ve cemaatler yasaklanmış olup ÇEDES projesi kapsamında tarikat ve cemaatlere için verilmesi ve okul müdürlerinin de anılan uygulamalardaki tutumları Türk Ceza Kanunu’nun 309. Maddesinde yer alan suça vücut etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede Bakan Tekin, Menemen Müftüsü Mehmet Seven ve ilgili okul müdürleri hakkında soruşturma başlatılması ve kovuşturma yapılması için kamu davası açılması talep edildi.