Gündem

Öğrenciler "Vazgeçmeyeceğiz" demişti: ODTÜ yönetimi mezuniyetin 'Devrim Stadyumu'nda olacağını ilan etti

11 Temmuz 2023 11:46

ODTÜ yönetimi, mezuniyetin 26 Temmuz’da Devrim Stadyumu’nda düzenleneceğini duyurdu. 

Öğrenciler, her yıl geleneksel olarak ODTÜ Stadyumu diğer bir adıyla Devrim Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenlerinin herhangi bir açıklama yapılmadan iptal edilmesine karşı çıkmış, ve sosyal medyadan yönetime çağrıda bulunmuşlardı.

ODTÜ yönetimi sosyal medyadan yaptığı açıklamayla mezuniyet töreninin 26 Temmuz'da Devrim Stadyumu'nda gerçekleşeceğini duyurdu.

Ne olmuştu?

Okul yönetimi, mezun olacak öğrencilere attığı e-postada mezuniyetin 20 Temmuz'da ODTÜ Stadyumu'nda yapılacağını açıklamıştı. Daha sonra öğrencilere herhangi bir açıklama yapılmadan akademik takvimde değişiklik yapıldı. Yeni takvime göre, mezuniyet töreni 24-28 Temmuz arasında fakültelerde gerçekleştirilecekti.

ODTÜ'lü öğrenciler ise herhangi bir açıklama yapılmadan Devrim Stadyumu'nda düzenlenecek olan mezuniyet törenlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Öğrenciler tarafından "Mezuniyetimizden vazgeçmiyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada, mezuniyetlerinin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirmek için mücadele edeceklerini aktarmışlardı. 

Son 3 yılda iki kez iptal edilmişti

Son 3 yılda biri Kovid biri de güvenlik gerekçesiyle Devrim Stadyumu'ndaki iki mezuniyet töreni iptal edilmişti. Yönetim, her bölümün mezuniyet törenini farklı zaman ve yerlerde kendi içinde yapmasını kararlaştırmıştı.