Dünya

Obama'dan Trump'a gönderme: Eğer başkansanız sosyal medyadan uzak durmanızı tavsiye ederim

19 Eylül 2019 11:19

T24 Dış haberler

44. ABD Başkanı Barack Obama, "Eğer başkansan sosyal medya ve kablolu televizyondan uzak durmalısın" dedi. Obama'nın açıklamaları yoğun sosyal medya kullanımıyla tanınan ABD Başkanı Donald Trump'a bir gönderme olarak nitelendirildi.

Uluslararası bir veri ve yazılım firması olan Splunk'ın bir organizasyonunda konuşan eski ABD başkanı, "Başkan olmak yangın söndürme hortumundan su içmek gibidir, bütün bilgilere tek başınıza hakim olamazsınız. Bu yüzden problemlerin temelde ne olduğunu belirleyecek ve bilgileri arıtacak iyi bir ekip kurduğunuzdan emin olmalısınız" dedi.

Obama konuşmasının devamında, "Bir başka yardımcı olmayan şey ise televizyon izlemek ve sosyal medyayı takip etmek. Eğer bir başkansanız bunları yapmanızı tavsiye etmem" dedi.

Obama'nın bu sözlerinin Trump'a bir gönderme olduğu düşünülüyor. ABD Başkanı sık sık kablolu televizyon kanalları hakkında açıklamalarda bulunuyor. Trump'ın sosyal medyayı aktif olarak kullandığı ve birçok kez siyasi kararlarını buradan duyurduğu da biliniyor. The Guardian'ın aktardığına göre Trump son altı ayda 284 tweet attı.