Dünya

Nirvana'nın ünlü albüm kapağına yönelik cinsel istismar davasında yeni gelişme

Temyiz Mahkemesi, Spencer Elden'in Seattle'lı grunge grubuna karşı dava açmak için çok uzun süre beklediği yönündeki kararını bozdu

22 Aralık 2023 14:21

T24 Dış Haberler

ABD 9. Temyiz Mahkemesi, Nirvana'yı 1991 tarihli hit albümü "Nevermind"ın kapağında dört aylık çıplak bir bebeğin fotoğrafını kullanarak çocukların cinsel istismar görüntülerini yayımlamakla suçlayan davayı yeniden canlandırdı.

ABD 9. Temyiz Mahkemesi, bir alt mahkemenin kapakta resmedilen bebek Spencer Elden'in Seattle'lı grunge grubuna karşı dava açmak için çok uzun süre beklediği yönündeki kararını bozdu. Ancak mahkeme, "Nevermind" kapağının çocukların cinsel istismarına ilişkin bir imaj oluşturup oluşturmadığı konusuna değinmedi.

Los Angeles'taki ABD Bölge Yargıcı Fernando Olguin, geçen yıl Elden'in davasının, kapağı öğrendikten sonra 10 yıllık zaman aşımı süresi içinde dava açmadığı için reddedilmesi gerektiğini söylemişti. 

Nirvana'nın avukatı Bert Deixler, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Bu usuli aksaklık görüşümüzü değiştirmiyor. Bu haksız davayı canla başla savunacağız ve galip gelmeyi umuyoruz" dedi.  Elden'in avukatı Robert Lewis ise Elden'in "karardan çok memnun olduğunu ve mahkemede kendi gününü yaşamayı dört gözle beklediğini" söyledi.

Şu anda 32 yaşında olan Elden ilk olarak 2021 yılında grubu ve plak şirketi Universal Music Group'u "Nevermind" albüm kapağındaki tasviriyle kendisini cinsel olarak istismar etmek ve kendisine sürekli kişisel zarar vermekle suçlayarak dava etmişti.

Sanıklar arasında Nirvana'nın hayatta kalan üyeleri Dave Grohl ve Krist Novoselic, merhum solist Kurt Cobain'in eşi Courtney Love ve fotoğrafçı Kirk Weddle yer alıyor.