Dünya

Nijerya'da silahlı kişiler altı öğrenci ve üç öğretmeni kaçırdı

Kaçırma olayının pazartesi gecesi öğrenciler ve öğretmenler yerel bir geziden dönerken gerçekleştiği, okul otobüsü şoförünün de kaçırıldığı bildirildi

30 Ocak 2024 14:24

T24 Dış Haberler

Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, Nijerya'da silahlı kişiler güneybatıdaki Ekiti eyaletinde bir okuldan altı öğrenci ve üç öğretmeni kaçırdı.
 
Afrika'nın en kalabalık ülkesinde, silahlı çeteler fidye karşılığında köylüleri, yolcuları ve öğrencileri kaçırmaya başladı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, en son kaçırma olayının pazartesi gecesi öğrenciler ve öğretmenler yerel bir geziden dönerken gerçekleştiği, okul otobüsü şoförünün de kaçırıldığı açıklandı.
 
Açıklamada, eyaletteki güvenlik kurumlarının kaçıranların izini sürdüğü bildirilirken, kimse sorumluluğu üstlenmedi veya fidye talebinde bulunmadı. Başkan Bola Tinubu, bu ay ülkenin başkenti Abuja'nın dış mahalleleri de dahil olmak üzere Nijerya genelinde yaşanan bir kaçırma dalgası nedeniyle daha fazla inceleme başlatılacağını duyurdu. 
 
Ana muhalefet lideri Atiku Abubakar, Tinubu'nun bir hafta boyunca Fransa'ya özel bir ziyaret gerçekleştirmesine atıfta bulunarak, başkanı "Nijerya güvensizlik okyanusunda boğulurken gezmekle" suçladı.