Spor

Nihat Kahveci İspanyol basınına Arda Güler'i anlattı: Bir kaptan gibi liderlik ediyor; sol ayağı Guti'ye benziyor

04 Temmuz 2023 11:05

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'in olası transferine ilişkin İspanyol basınına konuştu. Kahveci, genç futbolcu hakkında, "Kaptanlık pazubandını takmasa da bir kaptan gibi davranıyor, takımına bir kaptan gibi liderlik ediyor." ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe'nin paylaşılamayan yıldızı Arda Güler'in geleceği henüz netlik kazanmazken, eski milli futbolcu Nihat Kahveci İspanyol basınına 18 yaşındaki genç yetenek ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nihat Kahveci'nin görüşleri şu şekilde:

"Arda Güler çok iyi bir insan ve ayakları yere basıyor. Fenerbahçe'de Jorge Jesus onu oynatıyordu ama fiziksel olarak gelişmesi gerektiğini söylüyordu. Benim için daha fazla gelişmesine gerek yoktu. Hiçbir şeye ihtiyacı yok. İster 18 yaşında olsun ister 36. Arda Güler çok fazla oynamak ve gol atmak için gerekli özelliklere sahip."

"Takımına bir kaptan gibi liderlik ediyor"

"Arda Güler çok yetenekli ve çok sorumluluk sahibi bir oyuncu. Bunun en iyi kanıtı da milli takımda sol ayağıyla attığı harika gol. Tüm Avrupa onun hakkında konuşuyor, bu onun üzerinde büyük bir baskı yaratıyor ama bana göre Arda, bunu kaldırmaya hazır. Arda iyi ve sahada sakin bir adam. Kendinden ne beklendiğini biliyor."

"Arda Güler'in olgun bir oyuncu olduğunu söylemek için 25 yaşında olmasına gerek yok, bana göre zaten olgun bir oyuncu çünkü bunu sahada gördüm. Kaptanlık pazubandını takmasa da bir kaptan gibi davranıyor, takımına bir kaptan gibi liderlik ediyor. Takım arkadaşlarıyla ne yapmaları gerektiği, ne yapabilecekleri ve maçı nasıl kazanabilecekleri ile ilgili konuşuyor. Çok fazla sorumluluk alıyor. Bunu seviyorum. Ben bir yorumcuyum ve Arda'yı gördüğümde... Top taşıyan bir oyuncu gördüğünüzde bu iyi dersiniz. Ama Arda Güler... Bambaşka bir şey. Kişisel olarak karakterinden dolayı onu seviyorum ve teknik olarak da çok iyi."

"Real ya da Barça'ya gitmesini çok isterim"

"Bence Türkiye dışında, Avrupa'da oynayacak. Barcelona'ya mı, Real Madrid'e mi gider bilmiyorum. İki takımı da severim ve biliyorsunuz dünyanın en iyi takımları. Ben Türküm ve ikisinden birine gitmesini çok isterim. Hangisi olduğunu bilmiyorum ama ona bir şans verirlerse orada oynayabileceğinden ve istediklerini vereceğinden eminim."

"Arda Güler, Fenerbahçe'de sağ kanatta oynadı; ikinci forvet olarak oynadı. Santrfor arkasında ve her iki kanat arkasında da oynayabildiğini söyleyebilirim. Arda Güler, yedek takımda oynayacak bir oyuncu değil. Aslında bunu kabul edeceğini de sanmıyorum. Bence Arda Güler, Fenerbahçe'de 1 yıl daha oynayabilir."

"Sol ayağı Guti'ye benziyor"

"Arda Güler'in sol ayağı Guti'ye benziyor ama Guti 8-9 gibi oynamak yerine 6 numara gibi oynardı. Guti hiçbir zaman hızlı değildi ama çok iyiydi. Arda Güler de çok iyi, büyük bir takımda çok başarılı olabilecek bir oyuncu."