Gündem

Nihal Bengisu Karaca: Berbat bir ülkeye top oynamaya gittiler, şımarıklıklarına karşılık bulamayınca Atatürk istismarına giriştiler

30 Aralık 2023 14:26

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'da oynayacağı Süper Kupa Finali'ne Atatürk tişörtü ve pankartına izin verilmemesi sonrası maçın oynanmamasını ve akabindeki tepkileri yorumladı.

Karaca, X hesabından yaptığı paylaşımda spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın "Maçta ne giyinilip ne giyinilmeyeceğine Suudi Arabistan değil FIFA karar veriyor. Son gün ‘Ben bunu değil şunu giyineceğim’ diyemezsin FIFA bunu kabul etmez. Maçtan önce Atatürk neden bu arkadaşların aklına gelmemiş? En önemli kural: Oyun sırasında kural değiştirilmez" sözlerini alıntıladı. 

Karaca, şunları yazdı:

"Olay bu. Berbat bir ülkeye iyi para var diye gönüllü top oynamaya gittiler. Ama orada bile kurallar vardı.

Şımarıklıklarına karşılık bulamayınca hakir gördüğümüz Suud’a mı yenik düşeceğiz diye durumu avantaja çevirmek için Atatürk istismarına giriştiler.

Öyle sağlam gürültü çıkardılar ki birçok siyasetçi hatta AK Partili bazı siyasetçiler de 'oyun büyük yeğen' kafasına girip klüplerin kahramanlık devşirme oyununu yedi.

Bu aptal vodvilde herkes rolünü oynayıp ‘başardı’. Neyi başardı? İşte orası bir gizem." 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "Atatürk pankartı" ve "Atatürk tişörtü" krizi yaşandı. Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmediği için sahaya çıkmayı reddetti.