Ekonomi

New York Borsası'na açılan Martı'nın hisseleri ilk haftada yüzde 79 geriledi

Martı'nın hisseleri 2 dolar seviyesine çekildi

16 Temmuz 2023 09:00

ABD borsalarına açılarak salı günü işlem görmeye başlayan Martı'nın hisseleri, ilk haftada yüzde 78,57 oranında geriledi.

New York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören ilk Türk şirketi Martı, 8,69 dolardan ABD borsalarına girdikten sonra ilk haftayı 2,04 dolar seviyesinde tamamladı. Şirketin hisseleri, cuma günü 2 doların da altına düşerek 1,95 dolar seviyesine kadar gerilemişti.

Cuma günü hisseleri yüzde 10 düşen Martı, ilk haftasını yüzde 78,5'in üzerinde düşüşle tamamladı.

60 milyon dolar kaynak yaratıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Türkiye’nin ölçeklenmiş mobilite şirketi Martı, bu hedefle sermayesini artırarak yatırıma yönlendirmek için gerçekleştirdiği halka arzdan 60 milyon dolara yakın bir kaynak yaratmayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, kuruldukları ilk günden bu yana birincil hedeflerinin her zaman kullanıcılarının güvenini kazanmak olduğunun altını çizerek, "Yalnızca güçlü bir iş planı ve yenilikçi iş modeliyle değil, aynı zamanda sarsılmaz tutkumuz ve bağlılığımızla da güvence altına alınan bu güven, gelecek vizyonumuza inanan yatırımcıları cezbetmiştir. Bugün bu sahnede dururken onların inançlarını doğruluyor ve bu yolda bize katıldıkları için şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. ​​​​​​​