Dünya

New York, 120 bin dolara fare uzmanını arıyor: "İdeal aday biraz kana susamış ve katliam konusunda kararlı olmalı"

03 Aralık 2022 10:17

T24 Dış Haberler

Farelerden nefret mi ediyorsunuz? Yaşadığınız şehirde kemirgenlerin büyük bir sorun olduğuna inanıyor ve bununla mücadeleyi meslek olarak mı yapmak istiyorsunuz? ABD'nin New York şehri, sizin için ideal olacak bir iş ilanı açmış olabilir.

New York Şehri Belediye Başkanı Eric Adams, şehrin farelerle mücadelesine liderlik edecek kişiyi bulmak için bu hafta bir iş ilanı verdi. Resmi adı "Kemirgen Azaltma Direktörü" olan pozisyona halk arasında "fare uzmanı" diye hitap ediliyor. 

Direktörlüğe seçilen kişinin yıllık 120 bin ila 170 bin dolar arasında maaş alacağı bildirildi. 

İş ilanında, "İdeal adayın motivasyonu yüksek ve biraz da kana susamış olması gerekiyor. Aday, çözümlere çeşitli açılardan bakma konusunda, operasyonel verimliliği geliştirmekte, veri toplamakta, teknoloji girilimciliğinde, çöp yönetiminde ve toplu katliamda kararlı olmalı" denildi.

New York, uzun süredir şehrin fare sorununu kontrol altına almaya çalışıyor. Son zamanlarda şehrin parklarında ve kaldırımlarında tekrar daha fazla fare görülmeye başlandı.

Son belediye başkanı Bill de Blasio'nun çöp yönetimi ve daha fazla ev denetimi planı, fare mücadelesinde başarılı olmamıştı.