Kültür-Sanat

Netflix Spotify'ın kuruluş hikâyesini dizi yapıyor

Dizi, Spotify'ın son 10 yıl içindeki müzik dinleme şekillerini nasıl değiştirdiğini de ele alıyor

13 Aralık 2019 20:19

Netflix, İsveç merkezli müzik dinleme uygulaması Spotify'ın kuruluş hikâyesinin dizisini yapmaya hazırlanıyor. Dizinin ismi ve yayın tarihi henüz belli olmazken, dizinin yaratıcılarının senaryoyu 'Spotify Untold' isimli bir kitaptan yola çıkarak geliştireceği konuşuluyor. 

Gazete Duvar'ın haberine göre, Netflix’in Uluslararası Orijinal Yapımlar Kuzey Avrupa Direktörü Tesha Crawford, “Spotify’ın kuruluş hikâyesi, yerel bir hikâyenin nasıl küresel bir etkiye sahip olabileceğinin harika bir örneğidir. Bu başarı hikâyesini hayata geçirme konusunda gerçekten heyecanlıyız” dedi. Ayrıca çekilecek dizinin, Spotify’ın son 10 yılda insanların müzik dinleme şeklini nasıl değiştirdiğine de ışık tutması bekleniyor.

Yerel bir hikyenin küresel piyasaya etkisini anlatacak

Dizinin yapımını Yellow Bird UK isimli yapım şirketi üstlenirken, yapımcı olarak da Berna Lavin'i görevlendirdi. İsveçli teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve müzik korsanlığının arttığı bir zamanda ücretsiz ve yasal müzik servisi yapan ortağı Martin Lorentzon'un etrafında şekillenecek ve henüz bir isim verilmeyen projenin yönetmen koltuğunda ise Per-Olav Sørense oturacak. 

 

Diğer yandan dizide İsveççe ve İngilizce'nin bir arada kullanılabileceği konuşuluyor.