Seçim 2024

Necmettin Erbakan’ın damadı Altınöz, Karamollaoğlu'nun "Tayyip Erdoğan, Erbakan Hoca'nın polisle evini kuşattırdı" iddiasını doğruladı

"Bu olaydan başka olaylar da var..."

25 Şubat 2024 13:16

"Milli Görüş" ve Refah Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın damadı ve Yeniden Refah'ın İBB Başkan adayı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Erdoğan, Erbakan'ın evini polis ile kuşattırdı" iddiasını doğruladı. Altınöz, "Sayın Erdoğan'ın o dönemde yapmış oldukları evet doğru" dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Erbakan Hoca, 2006 yılında hapse mahkûm olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı. Hapse attırmak için büyük bir gayretin içine girdi" dedi.

"Olay doğru"

KRT yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erbakan'ın damadı ve Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz olayı doğrulayarak, şu ifadeleri kullandı: 

"Biz düşman değiliz. Olmuş bir olayla alakalı geriye dönük bir kan davasına dönüştürecek durumda değiliz, biz devleti yönetmeye talibiz. Sonuçta biz ülkesini seven vatansever insanlarız ve devlet adamlarıyız. Sayın Erdoğan'ın o dönemde yapmış oldukları evet doğru. Sayın Erdoğan 2006 yılında Temel Bey'in anlatmış olduğu olay gerçekleşti. Erbakan Hocamızın konutunda İçişleri Bakanının görevlendirmiş olduğu koruma polisleri varken başka bir polis ekibi geldi Erbakan Hocamızı götürmeye kalktı. Biz de o süreçte yapmış olduğumuz çeşitli diplomasi trafiğiyle o süreci hukuken tabii ki geciktirdik ve hukuki süreci devam ettirdik. Bu olay doğru. Bu olaydan başka olaylar da var, o kadar çok şey anlatabilirim ki..."

Karamollaoğlu ne demişti? 

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Erbakan Hoca, 2006 yılında hapse mahkum olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı. Hapse attırmak için büyük bir gayretin içine girdi. Çünkü mahkum olmuştu. Evinden alacak... Hocamızı ilzam etmek için, kötü göstermek için hapse attıracaktı. Evi kuşatıldı. O zaman Allah rahmet eylesin Hasan Kalyoncu, bizim Gaziantep eski il başkanımız. AK Parti'nin kuruluşunda da yer almıştı. Tayyip Erdoğan'a gitti. 'Eğer Erbakan'ı tutuklarsan burayı senin başına yıkarım. Ben siyaseten seni yaşatmam' dedi. Onun üzerine Tayyip Bey ev hapsine çevrilmesini sağladı. Ve arkasından da Abdullah Gül Bey Cumhurbaşkanı olduktan sonra Erbakan Hocamızın affını kendisi gerçekleştirdi. Yani Erbakan Hoca siyasi hayata Abdullah Gül'ün bu affıyla dönebildi. Arkasından 2010 yılındaki seçimlerde Saadet Partisi'nin Genel Başkanı oldu."

TIKLAYIN - Karamollaoğlu: Erbakan Hoca, hapse mahkûm olduğunda Tayyip Erdoğan polisle evini kuşattırdı