Seçim 2023

Necati Özkan: Yapılacak iş basittir, ikinci tur seçimini Erdoğan-Kılıçdaroğlu rekabeti yerine, otokrasi ve demokrasi rekabetine çevirmek

22 Mayıs 2023 07:58

Yerel seçimler döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yapan, yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, seçimlerin ilk turundan sonra muhalefette gereksiz bir moral bozukluğu yaşandığını belirterek, "İktidarın kontrol ettiği medya gruplarının çabaları 14 Mayıs’ta sonuç verdi. TRT dahil, çok sayıda ulusal kanal ve binlerce yerel kanal entegre bir beyin yıkama şebekesi gibi çalıştı. CHP aleyhine kurgulanan kara propagandadan etkilenen bazı seçmenler, muhalefeti düşman kabul edip Erzurum’da olduğu gibi taşlarla saldırmaya hazır hale getirildi" diye yazdı.

Seçmenlerin nihai iradesini 28 Mayıs'ta göstereceğini kaydeden Özkan, "Yapılacak iş basittir: Güven veren kadrolarla “Türkiye’nin problemlerini biz çözeriz” fikrini ete kemiğe büründürmek, mesaj bombardımanı yerine ekonomik çözümler içeren yalın mesajlara odaklanmak ve ikinci tur seçimini Erdoğan-Kılıçdaroğlu rekabeti yerine, otokrasi ve demokrasi rekabetine çevirmek. İktidarın kara propagandasına cevap vermek için ittifak ortaklarını teşvik etmek, hatta seferber etmek. Ve telaşa kapılmadan kendi seçmeninize odaklanmak" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...