Kültür-Sanat

'Nasıl Seks Yapacağız?', 29 Aralık'ta yayında

18 Aralık 2023 18:12

T24 Kültür Sanat

Molly Manning Walker'ın eleştirmenlerden tam not alan ödüllü ilk uzun metrajlı filmi 'Nasıl Seks Yapacağız?', 29 Aralık'tan itibaren Türkiye’de yalnızca MUBI dijital platformunda yayınlanacak. Cannes'dan ödülle dönen bu çıkış filmi, kadınlar arasındaki dostluğun sarsılmazlığını, kız kardeşliğin doğuşunu ve gençlik tatillerinin aşırılıklarını resmediyor.

İçmek, eğlenmek ve doya doya flört etmek isteyen Tara, Skye ve Em, hayatlarının en güzel yaz tatilini yaşayacaklarından emindirler. Malia'nın güneşli sokaklarında neşeyle dolanırken kendilerini cinsiyet, rıza ve kendini keşfetmenin dolambaçlı yollarında bulurlar. Manning Walker, göz alıcı görsellerle müzikleri harmanlayan bu ilk yönetmenlik denemesinde genç yetişkinliğin son derece tanıdık bir portresini sunarken ilk cinsel deneyimlerin nasıl yaşanması - ya da yaşanmaması-  gerektiğinin de altını çiziyor.

Flminin başrollerinde, 'Screen Stars of Tomorrow 2023' olarak seçilen Mia McKenna-Bruce (Persuasion, Kindling) ve BAFTA adayı Samuel Bottomley (Somewhere Boy, Ladhood) ile birlikte Lara Peake (Mood, Brave New World), Shaun Thomas (Ali & Ava, The Long Shadow) ve yeni oyuncular Enva Lewis ile Laura Ambler yer alıyor.