Gündem

Namaza götürülen 7 yaşındaki çocukların videosunu paylaşan gazeteciye tehdit

12 Eylül 2023 13:36

Batman’da "Kur'an Nesli Platformu" isimli oluşum tarafından 7-10 yaş grubu 3 bin 500 çocuğun topluca namaza götürüldüğü anları paylaşan gazeteci Bilal Güldem, evinin adresi ve gittiği yerlerin isimleri verilerek hedef gösterildi. Güldem, HÜDA PAR'lı bir avukatın hedef göstermesinin ardından tehdit edilmeye başladığını söyledi.

Bianet’e konuşan Güldem, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyu Batman’dan bir haber kaynağının yolladığını ve yalnızca görüntüyü yayınladığını belirtti. Güldem, hedef gösterilmesi sürecinde HÜDA PAR’lı Bilal Çakır’dan şu sözlerle bahsetti:

"Videonun yayınlanmasından sonra HÜDA PAR’lı Bilal Çakır diye birisi hedef gösterdi. Sonra da saldırı başladı. Fotoğrafım indirilip üstüne PKK yazmışlar. Daha önce yargılandığım ve beraat ettiğim dava üzerinden beni illegalize etmeye çalışıyorlar. Açık açık tehdit ediyorlar."

"Suç duyurusunda bulunacağım"

Hakaret ve tehdit içerikli bütün içeriklerin kaydını aldığını söyleyen Güldem, "Tamam, İslami eğitimi savunabilirsiniz ama kalkıp hedef göstermek, açıktan bilgilerimi yayınlamak, farklı örgütler üzerinde illegalize etmeye çalışmak da ne? Umarım daha da büyümez. Suç duyurusunda bulunmak hakaret ve tehdit içerikli olan bütün içeriklerin kaydını aldım. Avukatıma verdim. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Güldem'e destek

Öte yandan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nden (RSF) yapılan açıklamada, “RSF’den Erol Önderoğlu: #Batman’da çocukların namaz için yola çıkarılmasına dair bir videonun, onu yayımlayan gazetecinin can güvenliğini tehlikeye sokulması için araçsallaştırılmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Gazeteciyi hedef yapan bir avukatsa bu daha da vahimdir. Kınıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Güldem'e Dicle Fırat Gazeteciler (DFG) Derneği ve DİSK Basın-İş de destek verdi. DFG'nin açıklamasında "Özellikle bölgemizde 90’lı yılların devlet yanlısı Hizbul-kontra olarak bilinen ve din kisvesi altında katliamlar gerçekleştiren grubun artıkları ve destekçileri işin içinde olunca durum ciddi bir hal almakta" denildi.

DİSK Basın-İş ise, "1990'lı yılların karanlık güçlerinin yöntemleri ile gazeteci arkadaşımızın tehdit edilmesi kabul edilemez" açıklamasını yaptı.