Gündem

Naci Görür'den Tunceli depremi açıklaması: Yedisu Fayı 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır, önlem alınmalı

01 Ocak 2024 18:19

AFAD verilerine göre Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer bilimci Prof. Naci Görür, yaşanan depreme ilişkin olarak, "Bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli, gereken önlemler alınmalıdır" dedi.

TIKLAYIN - Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Prof. Dr. Naci Görür'den 4.2'lik Tunceli depremi sonrası yeni bir paylaşım geldi.

"Deprem dirençli kentler istiyoruz"

X hesabından haritalı bir paylaşım yapan Görür, şunları söyledi:

“Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle."

Daha önce de uyarmıştı

Tunceli'de meydana gelen deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün defalarca yaptığı uyarıları akıllara getirdi.

Görür, geçen ay konuk olduğu canlı yayında Tunceli ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erzincan- Karlıova arasında bulunan fay hattının 7,4'e kadar deprem üretebileceğini söyleyen Görür, Tunceli'nin tehdit altında olduğunu söylemişti.

Olası deprem için Erzincan-Bingöl-Karlıova bölgesini işaret eden Görür, “Bu fay eğer deprem üretirse 7,4’e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli’ye fazla uzak değil. Tunceli’ye yakın, Tunceli hemen bu fayın güneyinde” demişti.

Görür, Tunceli’ye dair son uyarısını da birkaç saat önce yapmıştı. Hakkari'de dün meydana gelen depremlerin ardından Bitlis/Zagros bindirme kuşağına dikkati çeken Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyarıda bulunmuştu.