Gündem

Naci Görür'den Düzce depreminin Marmara'ya etkisine dair açıklama

16 Ekim 2023 01:22

Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de meydana gelen depremler ilgili, "Bu depremden teorik olarak Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Düzce Gölyaka'da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,0 olarak bildirdi.

Düzce depremini Marmara bölgesine etkisi üzerinden değerlendiren Prof. Dr. Görür ise, sosyal medya hesabından yapdığı paylaşımda, "Yıldıztepe-Gümüşova/Düzce’de 4,0 deprem oldu. Deprem KAF’ın kuzey kolundan ayrılıp Sarıdere ve Yongalık’a doğru uzanan KD-GB doğrultulu iki fayın arasında" dedi.

Görür, "İleti attıktan sonra bir çok arkadaş Marmara'daki depremi tetikleyip tetiklemediğini soruyorlar. Bir arkadaş da iletimin sonunda sevgiyle demediğim için endişelenmiş. Keşke depreme karşı bu duyarlılığınızı 'deprem dirençli kentler' konusunda da gösterip talepkâr olsanız. Bu depremden teorik olarak Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullandı.