Gündem

Naci Görür'den Ahmet Ercan'a yanıt: Kimi arkadaşlarım bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor

"Biz burada depremi değil depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz"

02 Mart 2024 20:12

T24 Haber Merkezi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın "İstanbul depremi" eleştirisine yanıt verdi. Görür, deprem korkusunu değil depreme karşı alınacak önlemleri konuştuklarını belirterek, "Kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor" dedi.

Ercan, Görür'ün "İstanbul’da her an deprem olabilir" sözlerine sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

TIKLAYIN - Ahmet Ercan'dan Naci Görür'e: İstanbul’da her an deprem olabileceğini gösteren bir tane kanıt gösterin, inanayım

Görür, "İstanbul'da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım" diyen Ercan'a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Depremi değil, depreme karşı önlem alalımı konuştuklarını vurgulayan Görür, şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazışmalarınızı, sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor. Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün on binlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ülkemizdeki kentleri deprem dirençli yapalım, insanımız ölmesin söyleminden niye rahatsızlık duyarlar ki. Biz burada depremi değil depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin."