Gündem

Mustafa Sarıgül'den CHP'ye "Gürsel Tekin" çağrısı: 'Giderse gitsin' denecek bir siyasetçi değildir

"Herkesi yanlıştan dönmeye davet ediyorum"

13 Şubat 2024 13:51

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, sabah saatlerinde partiden istifa ettiğini duyuran Gürsel Tekin için parti yönetimine çağrıda bulundu.

Sarıgül, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ‘herkesi yanlıştan dönmeye davet ediyorum’ diyerek, "Gürsel Tekin, ‘giderse gitsin’ denecek bir siyasetçi değildir” dedi.

Sarılgül'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"1-Kurultaydaki tercihine bakmaksızın, herkesi kucaklayacağız, bir kişiyi dahi geride bırakmayacağız”, iddiasıyla yola çıkanların siyasi ve demokratik nezakete uymaları beklenir.

2-Parti yönetiminde başarılı olmanın yolu, tasfiye siyasetinden değil siyasi ve demokratik nezaketten geçer.

3-Partiler, “az olsun benim olsun” mantığıyla yönetilemez. Parti örgütleri ve partiye verilen emekler göz ardı edilemez.

4-Kendisiyle parti içi mücadele ettiğim Gürsel Tekin CHP için bir değerdir. Gürsel Tekin, “giderse gitsin” denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum."
@gurseltekin34 @herkesicinCHP

Tekin ve Soner Çetin CHP'den istifa etti

Tekin, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ancak kendisinin yerine Mesut Kösedağı Kadıköy’den aday gösterilmişti.

Tekin, yayımladığı istifasını ‘parti hukukunun hiçe sayıldığını’ savunarak duyurmuştu.

Tekin'in istifasını duyurmasının ardından CHP Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çetin, aday belirleme sürecinde partinin ilkelerinin ihlal edildiğini ve liyakate dayalı kuralların esas alınmadığını öne sürdü. Çetin, "Adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık" dedi.