Gündem

Mustafa Sarıgül'den 450 bin sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin açıklama: Geriye kalan 130 binin üzerindeki insanlar paramparça, bir taraftan yaparken bir taraftan yıkmayın!

"Cumhuriyetimizin 100. yılını, Cumhuriyet'e bağlılığımızın, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkışımızın bir ifadesi olarak kutlamamız lazım"

30 Ocak 2023 16:52

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 450 bin sözleşmeli personele kadro verildiğini belirterek, "Geriye kalan 130 binin üzerindeki insanlar paramparça. Madem yapılıyor eksik bırakmayın, gönülleri tam olarak alın" dedi.

Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı olan Lale Orta'yı tebrik ederek, bu atamanın kadınlar, demokrasi ve barış için reform niteliğinde olduğunu söyledi.

Herkesin bu yıl Cumhuriyet'in etrafında birleşmesi gerektiğini ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin 100. yılını, Cumhuriyet'e bağlılığımızın, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkışımızın bir ifadesi olarak kutlamamız lazım"

"Cumhuriyet'in değerlerini çok iyi bilmemiz şart. O nedenle Cumhuriyetimizin 100. yılını, Cumhuriyet'e bağlılığımızın, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkışımızın bir ifadesi olarak kutlamamız lazım. Bütün siyasi partilere çağrımız şudur, gelin 2023 yılını 'Cumhuriyet Yılı' ilan edelim ve diyelim ki 'Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet, sağ olasın Mustafa Kemal Atatürk."

Siyasi parti başkanlarına ve milletvekillerine af çağrısını yineleyen Sarıgül, bu affın adının da "Cumhuriyet affı" olması talebinde bulundu.

Sarıgül, sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin de "Bir taraftan yaparken bir taraftan yıkmayın. Sözleşmeli personelin 450 binine kadro verildi geriye kalan 130 binin üzerindeki insanlar paramparça. Madem yapılıyor eksik bırakmayın, gönülleri tam olarak alın. Çalışanlar arasında ayrımcılık yapmayın, çalışanlar arasında ayrımcılık yaparsanız burada huzuru yakalayamazsınız. Huzuru yakalamak için adaletin eşit olması lazım. Sana adalet, bana adalet olmaz. Adalet hepimizindir, hepimize lazımdır" değerlendirmesinde bulundu. (AA)