Dünya

Mürettebatında Türk kaptanların da bulunduğu Yemen açıklarında kaçırılan gemi ABD donanması tarafından kurtarılmış

27 Kasım 2023 11:43

Aden Körfezi Yemen açıklarında iletişimi kesilen ve kaçırıldığı ortaya çıkan, içinde iki Türk kaptan da bulunan Central Park şirketine ait tanker ve personelin ABD donanması tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı.

Tanker, ABD silahlı kuvvetleri tarafından bugün yapılan açıklamaya göre USS Mason adlı muhrip ve müttefik kuvvetlerin savaş gemileri tarafından kurtarıldı.

Açıklamada yardım çağrısı üzerine muhrip geminin bölgeye intikal ettiği, tankerin serbest bırakılması çağrısında bulunduğu, bunun üzerine sürat teknesiyle tankerden kaçmaya çalışan silahlı beş kişinin teslim olduğu ifade edildi.

Yemen'deki Husilerin kontrolünde olan bölgelerden ise 01.41 civarında USS Mason ve Central Park gemilerinin olduğu yöne 2 balistik füzenin ateşlendiği duyurulan açıklamada, balistik füzelerin gemilerden 10 mil uzaklıkta Aden Körfezi'ne düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" denilmişti.