Gündem

Murat Yetkin: Milliyetçi-muhafazakâr ağırlıkta bilinen Bursa muhacir camiasının Kılıçdaroğlu’nu toplantıya davet etmesi bir değişim işareti sayılmalı

“Kamu çalışanı olduğu için ismini vermeyen bir dostum ‘Bu bir dip dalgası’ dedi”

25 Temmuz 2022 14:26

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, milliyetçi-muhafazakâr ağırlıkta bilinen Bursa muhacir camiasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu toplantıya davet etmesine ilişkin olarak, “Bir değişim işareti sayılmalı” yorumunu yaptı.

Yetkin yazısında, “Balıkesir de Bursa da Rumeli Türklerinin en yoğun yaşadığı illerden. Bursa’da doksan civarında göçmen ve mübadil derneği bulunuyor. Zaten Kılıçdaroğlu da 24 Temmuz Lozan Bayramı sözünü de Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Arif Ümit İşler’in –yerel basına göre beş bin kişinin katıldığı– buluşmanın açış konuşmasındaki talebine cevap olarak verdi. Buluşmanın ana konuşmacısı -kendisi de Kırım göçmeni bir aileden olan- tarihçi İlber Ortaylı idi. Özellikle milliyetçi-muhafazakâr ağırlıkta bilinen Bursa muhacir camiasının MHP destekli AK Parti’nin iktidarına rağmen Kılıçdaroğlu’nu bu toplantıya davet etmesi bir değişim işareti sayılmalı. Ailemin bir yanı Balkan Türklerinden. Dün Rumeli toplumundan kaynaklarımla konuştum. Kamu çalışanı olduğu için ismini vermeyen bir dostum “Bu bir dip dalgası” dedi; “Dip dalgası yön değiştiriyor”. ifadesini kullandı.