Gündem

Murat Yetkin: İyi ki Biden var, iyi ki Putin, Şevki Yılmaz, Halil Konakcı var

"İyi ki varlar da unutturmuyorlar"

Grafik: YetkinReport

28 Şubat 2024 18:37

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "İyi ki Kadir Mısıroğlu vardı. O olmasa kim bu açıklıkta Türk Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan kazansaydı. Ne Hilafet yıkılırdı ne Şeriat” derdi? Mısıroğlu bize Kurtuluş Savaşının sadece işgalci güçlere değil, onların gönüllü işbirlikçilerine karşı kazanılmış bir iç savaş niteliğini de hatırlattı" diye yazdı. 

İmam Halil Konakcı'ya da yazısında yer veren Yetkin, "Ve iyi ki Halil Konakcı da var. Bu vesileyle Şevki Yılmaz ile el ele fotoğraflarını gördüğümüz Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, imam Konakcı’ya adeta her şey serbest. Cumhuriyet düşmanlığı da Atatürk düşmanlığı da kadın düşmanlığı da. Milletvekillerinde olmayan dokunulmazlığa sahip" ifadelerini kullandı.

Yazısında, "İyi ki varlar da unutturmuyorlar" ifadelerine yer veren Yetkin, Konakcı'nın şu sözlerine yazısında yer verdi:

“İslam dini hoşgörü dini… Bizi böyle sakıza çevirmek istediler, kafamızı yıkadılar, beynimizi yıkadılar! İmanımızdaki cihat ruhunu aldılar böyle diye diye. Hoşgörü yok! Kafire hoşgörü falan yok. Ne zaman hoşgörü var, Müslüman olursa hoşgörü var. Ne zaman hoşgörü var? Kılıcımın altında haracını öderse var hoşgörü.”


Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır.