Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan’ın dönem dönem nükseden yürüme zorluğu görevini yerine getirmesine engel değildir

"Liderlerin sağlığı üzerinden siyaset yapmaya çalışmayı sadece yanlış değil, yetersizlik olarak görüyorum"

03 Temmuz 2023 12:21

Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basketbol oynarken çekilen görüntülerinin ardından bir kez daha sağlığına yönelik başlayan tartışmalar hakkında görüşlerini kaleme aldı.

Bülent Ecevit’in 2002 yılında rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı dönemde siyasetin her köşesinden nasıl gayrı-insani bir acımasızlıkla saldırıldığını söyleyen Yetkin, “Ne Ecevit’in bir dönem yürüme zorluğu çekmesi görevini yerine getirmesine engeldi ne de Erdoğan’ın dönem dönem nükseden yürüme zorluğu görevini yerine getirmesine engeldir. ABD Başkanı Franklin Roosevelt tekerlekli iskemleyle İkinci Dünya Savaşını kazandı; hem de Kazablanka’dan Adana’ya, Kahire’den Yalta’ya dek -o dönemin imkânlarıyla- seyahat ederek. Önemli olan aklî melekelerin yerinde olması” ifadelerini kullandı.

Yetkin: Erdoğan’ın sağlığı herhalde her gün basketbol oynayacak düzeyde değil, ama iddia edildiği kırılganlıkta da değil. Liderlerin sağlığı üzerinden siyaset yapmaya, siyasi senaryo kurmaya çalışmayı sadece yanlış değil, yetersizlik olarak görüyorum. Siyasetçiler rakiplerini alt edeceklerse bunu doğanın güçlerine havale ederek değil kendi güçlerine güvenerek yapmalı” görüşünü ifade etti.

Yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.