Gündem

Murat Yetkin: Biden'a giden yol İsrail'den mi geçiyor Yunanistan'dan mı?

"Kongre seçimleri öncesinde Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Ermenistan lobileri hem ayrı ayrı hem de birlikte tutum alıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları Temsilcileri” ve Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ve heyetiyle görüştü.

21 Eylül 2022 11:25

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'den hiç söz etmemesine işaret ederek, "Bunda Erdoğan’ın Nev York temaslarında o ana dek ağırlığın İsrail heyeti ve Musevi kuruluş temsilcileriyle olmasının mı payı var acaba?
Erdoğan o gün İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüşmüştü. Onun öncesinde “Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları Temsilcileri” ve Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ve heyetiyle görüştü Erdoğan." diye yazdı.

Kongre seçimleri öncesinde Yunanistan ve Ermenistan lobilerinin Türkiye'ye karşı ortak tutum aldıklarını belirten Yetkin, "İsrail ile aralar kötüyken bu ikiliye İsrail lobisi de dahil oluyordu. Erdoğan’ın kendisiyle sık görüştüğü için “dostum” dediği Donald Trump döneminde Türkiye’nin F-35 programından çıkarılıp yaptırım listesine alınmasında İsrail lobisi de etkili olmuştu." ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır....