Seçim 2024

Murat Yetkin: Acaba Keçiören Lordu Turgut Altınok sahip olduğu emlaklar için ne kadar vergi ödemiş?

"Şimşek eğer isterse Altınok’un bütün taşınmazlarını öğrenip ona göre vergi durumu soruşturup tahsilat talimatını verebilir"

21 Mart 2024 12:17

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığını açıklamasıyla Türkiye'nin sessiz emlak baronlarından biri olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Ankara’nın Bala ilçesinin Aşıkoğlu köyünden baba Mehmet Altınok ve anne Zülviye Altınok, 10 Ocak 1986 günü Umre yolundayken Kerbela yakınlarında bir trafik kazasında Ankaralı diğer 21 kişiyle birlikte hayatlarını kaybetmişler. Bu demektir ki, şimdi mal varlığını açıklamak için oğlu Turgut tarafından adres gösterilen müteveffa Mehmet Altınok, 1986 başına dek edinmiş bütün bu taşınmazları" diye yazdı.

Turgut Altınok'un şahsı, ailesi ve aile şirketlerinin taşınmazları konusunda topu işlemlerinin bağlı bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile vergi işlemlerinin bağlı bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bilgileri açıklamasını beklediğini kaydeden Yetkin, "Şimşek’in eli tutulmazsa, vergi affı, muafiyeti gibi yollara kalkışma yanlısı görülmüyor. Ama şu anda da bütün vatandaşların vergi kayıtları deyim yerindeyse elinin altında. Acaba Keçiören Lordu Turgut Altınok sahip olduğu emlaklar için ne kadar vergi ödemiş? Şimşek eğer isterse Altınok’un bütün taşınmazlarını öğrenip ona göre vergi durumu soruşturup tahsilat talimatını verebilir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...