Seçim 2024

Murat Kurum: İmamoğlu'nun rakibinin kendisi olduğunu düşünüyorum

"Ekrem beyi kendi kendine bırakıyoruz. Kendisiyle uğraşan, kendisiyle mücadele eden ve rakibinin de kendisi olduğunu düşündüğüm bir belediye başkan adayımız"

29 Şubat 2024 17:55

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "Kendisiyle uğraşan, kendisiyle mücadele eden ve rakibinin de kendisi olduğunu düşündüğüm bir belediye başkan adayımız" dedi.

İBB  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'vaatlerin kopyalandığı' sözleriyle ilgili soru üzerine Kurum, "Kopya karşıdan çekilir. Kopyayı bir kağıda yazarsınız, oradan çekersiniz. Lisedeyken küçük kağıtlara yazardık. Oradan kopya çekiyorduk. İstanbul’da şöyle geriye dönüp baktığınızda kopya çekilecek bir iş yok" dedi.

Kurum, Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı'nda (BÜTEF) öğrencilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Kurum, geleceğin teminatı olduğu kadar bugünün de karar vericileri olan gençlerin kendilerinin de yol arkadaşı olduğunu söyledi.

Hedefinin gençlere çok daha güzel bir gelecek sunabilmek olduğunu belirten Kurum, "Bunun mücadelesini veriyoruz, bunun için çalışıyoruz. Her alanda kendine yeten, kendini yetiştiren bir gençliğimiz olsun istiyoruz." dedi.

"Her alanda bizi göreceksiniz"

Deprem konusuna ve ulaşım problemlerine değinen Kurum, "Sizlerin deprem korkunuzu giderirken ulaşım çilesini de bitirecek adımları atacağız. Her alanda bizi göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Buradaki konutların her birinde emeği bulunduğunu belirten Kurum, "Temelinden çatısına buraları projelendirdik ve parlayan Başakşehir'in ilk adımlarını burada attık. Sadece Başakşehir'de yaptığımız konutlar, mevcut İBB'nin 5 yıl da yaptığı konutların kat ve kat fazlası. Başakşehir'e, Kayaşehir'e gelsinler ve muhteşem tabloyu görsünler. ifadelerini kullandı.

"Rakibinin de kendisi olduğunu düşündüğüm bir belediye başkan adayımız"

Murat Kurum, programda daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun projelerinin çalındığı iddiasına ilişkin soruya Kurum, şu yanıtı verdi:

"İstanbul'da şöyle geriye dönüp baktığınızda kopya çekilecek bir iş yok. 10 metro ihalesinin üçünü iptal ettirdiler, yapmadılar. Var olan metro hattının temeline hafriyat döktüler. Kopya çekmek istiyorsa gelsin buraya baksın. Bu şehir nasıl yapılmış, nasıl inşa edilmiş baksın. Söyleyecekleri bir iş, bir eser olmadığı için, hep gündemi nasıl değiştirebilirim anlayışıyla, algı ve gündem değiştirme çabalarını artık biz 5 yıldır gördük. Ekrem beyi kendi kendine bırakıyoruz. Kendisiyle uğraşan, kendisiyle mücadele eden ve rakibinin de kendisi olduğunu düşündüğüm bir belediye başkan adayımız. O yüzden biz kendi işimize bakacağız. Ona da kendi alanında başarılar diliyoruz."

Bu sırada bir vatandaş Kurum'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne yaptığı metroda İBB'nin kendi afişlerini astığını, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Sinan Akçıl, Murat Kurum için yazdığı şarkıyı seslendirdi

Programda, müzisyen Sinan Akçıl, Murat Kurum'la birlikte sahneye çıktı.

Kurum için yazdığı "Sadece İstanbul" şarkısını seslendiren Akçıl, "Bir İstanbullu olarak geceleri daha rahat uyumak için oyumu ben Murat Kurum'a vereceğim. Bütün sorunların üstesinden geleceğine eminim." dedi.

Akçıl, 3 Mart Pazar günü Murat Kurum'un da katılacağı bir konser programı olacağını belirterek, buraya herkesi beklediğini söyledi.