Seçim 2024

Murat Kurum: Ekrem Bey'e davet yapılmamış, davet edilmediği açılışa geleceğine hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın

AKP adayı Kurum, "gereksiz yere İstanbul'un gündemini meşgul etmesinler" diye konuştu

24 Şubat 2024 13:44

AKP İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim" açıklamasına işaret ederek, "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Ekrem Bey’e tavsiyemiz, davet edilmediği metro açılışına gideceğine gelip Sancaktepe’de hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın" dedi.

Kurum, Sancaktepe’de "Sivaslılarla Buluşma" programına katıldı. Programda Kurum’a AK Parti Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de eşlik etti. Kurum, program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Pazartesi gününe ilişkin "İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim" söylemi hakkındaki sorusunu yanıtlayan Kurum, "Bizler tabi ki Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığı metro açılışına gideceğiz ve büyük coşkuyla İstanbullu kardeşlerimizle birlikte olacağız. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış" şeklinde konuştu.

Sancaktepe’deki metro çalışmaları ile ilgili soruyu yanıtlayan Kurum, "Ekrem Bey’e tavsiyemiz, davet edilmediği metro açılışına gideceğine gelip Sancaktepe’de hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın. Burada, törenini yapsın, biz de gelelim, Sancaktepe Belediye Başkanımız da gelsin. Gereksiz polemiklere gireceğine hafriyat döktükleri, iptal ettikleri metro, karayolu tünellerini açsınlar. Gereksiz yere İstanbul’un gündemini meşgul etmesinler" şeklinde konuştu.