Gündem

Murat Ağırel: Kanser ilaçlarından sonra iş, meğer uyuşturucu bağımlılarına uygulanan tedavide kullanılan, 'Naltrekson' etken maddeli ilaca gelmiş!

“İlaç sektöründe siyasi konumu nedeni ile güç elde eden bazı kişiler, kurdukları düzenin bozulmaması adına halkın sağlığını hiçe sayıyorlar”

07 Ocak 2023 07:54

Gazeteci Murat Ağırel, uyuşturucu bağımlılarına uygulanan tedavide kullanılan, "Naltrekson" etken maddeli ilaca dikkati çekti. Ağırel, “yukarıdan gelen bir emirle” bir anda TİTCK tarafından ilacın ithalinin durdurulduğunu, ardından söz konusu ilacın kaçaklarının türediğini, güzellik merkezi gibi yerlerde reklamlarının yapılmaya başlandığını yazdı.

Geçtiğimiz günlerde, “devlet kurumları eliyle hastalara verilen 'İclusig' adlı ilacın sahte olduğunu” yazan Ağırel, Cumhuriyet gazetesinde yer alan bugünkü yazısında, “Kanser ilaçlarından sonra iş, meğer uyuşturucu bağımlılarına uygulanan tedavide kullanılan, ‘Naltrekson’ etken maddeli ilaca gelmiş” dedi.

Ağırel,“Yukarıdan gelen bir emirle bir anda TİTCK tarafından ilacın ithali durduruluyor. Hastalar, başka bir tedavi seçeneği olmadığından tedavi edilemez hale geliyor. Hasta ve hastanelerin başvurusu ile tekrar listeye alınsa da 20-25 gün sonra ilaç tekrardan ‘etkisi olmadığı’ gerekçesiyle TİTCK listesinden çıkarılıyor” dedi. Ağırel, “'İlaç neden yasaklandı?' diye ilaç tedarikçilerini aradım. Nedenini onlar da merak ediyormuş meğer. TİTCK’ye resmi olarak sorduklarını ancak cevap alamadıklarını söylediler” diye yazdı.

Ağırel, “Dikkat çekmek istediğim konu ise şu... İlaç sektöründe siyasi konumu nedeni ile güç elde eden bazı kişiler kurdukları düzenin bozulmaması adına halkın sağlığını hiçe sayıyorlar. İstedikleri ilacı ekletip istediklerini çıkarıyorlar. Ve bu işlerde komisyon alanlar var. Hastalar ise ilacı bulmak için türlü yollara başvuruyor. Talep olduğu için kaçak ilaca rağbet oluyor.  Üstelik ilaç fiyatları çok yüksek olduğu için sahte ilaç satarak para kazanmak isteyen şerefsizler de türüyor. Darmadağın bir sağlık düzeni var artık bu ülkede”  tepkisini gösterdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.