Gündem

Mülkiyeliler 164. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Ankara’daki kutlama Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde, İstanbul’daki kutlama İş Bankası Oditoryumu’nda yapılacak

1859 yılında İstanbul’da kurulan Mülkiye 1936’da trenle Ankara’ya uğurlanırken…

03 Aralık 2023 20:13

T24 Haber Merkezi

Türkiye’nin en köklü kurumlarından Mülkiye’nin (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) 164. kuruluş yıldönümü 4 Aralık Pazartesi ve 5 Aralık Salı günleri, Ankara ve İstanbul’da kutlanacak.

Sultan Abdülmecid dönemindeki Osmanlı İmparatorluğu’nun yenileşme çabaları sırasında modernleştirilmeye çalışılan devlet kurumlarını yönetecek, özellikle hukuk ve diplomasi alanında uzmanlaşmış bürokratlar yetiştirmek üzere “Mekteb-i Mülkiye-i Şahane” adıyla 4 Aralık 1859'da İstanbul'da kurulan okul, 77 yıl sonra, 1936'da Ankara'ya taşındı. "Mekteb-i Mülkiye” ve “Siyasal Bilgiler Okulu" adlarının ardından "Siyasal Bilgiler Fakültesi" ismini alan Mülkiye, Türkiye’nin siyasi, yönetsel, iktisadi, mali, siyasi ve sanat tarihinde önemli bir rol oynadı.

Halen Ankara Cebeci’deki binasında ‘Kamu Yönetimi’, ‘Uluslararası İlişkiler’, ‘İktisat’, ‘İşletme’, ‘Maliye’ ve ‘Çalışma Ekonomisi’ olmak üzere altı bölümde öğrenci yetiştiren Mülkiye’nin mezunları, 164. kuruluş yıldönümlerini kutlayacaklar.

Ankara’daki kutlamalar kapsamında, Mülkiyeliler Birliği Sergi Salonu’nun açılışı, 4 Aralık Pazartesi günü “Fotoğraflarla Mülkiyeliler Birliği Tarihi” sergisi eşliğinde yapılacak. Mülkiyeliler Birliği’nden yapılan açıklamayla “Mektebimizin 164. yıl ve birliğimizin 77. yıl sevincine ortak olmak için mezunlarımızı, öğretim üyelerimizi, idari personelimizi ve öğrencilerimizi hem sergi açılışımıza hem de Mülkiye 164. Yıl Resepsiyonu’na bekliyoruz” daveti yapıldı. Ankara Yüksel Caddesi’ndeki Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde düzenlenen program 18.00’deki sergi açılışıyla başlayacak, 19.00-21.00 arasında planlanan resepsiyonla devam edecek.

İstanbul’daki kutlama salı akşamı

Mülkiye’nin 164. kuruluş yıldönümü, İstanbul’da da Mülkiyeliler Birliği ve İstanbul Mülkiyeliler Vakfı’nın organizasyonuyla 5 Aralık Salı akşamı kutlanacak. İstanbul Mülkiyeliler Birliği’nden yapılan açıklamada “Mülkiyeliler ve Mülkiye dostları ile bir araya geliyoruz. Şanlı mektebimizle ilgili anıları tazelemek, her nesilden Mülkiyelilerle tanışmak için güzel bir fırsat olacak bu gece 5 Aralık Akşam 19.00 da İş Kuleleri Levent’teki İş Bankası Oditoryumu’nda gerçekleşek” bilgisi verildi.

İş Kuleleri’ndeki İş Bankası Oditoryumu’nda saat 19.00’daki açılış konuşmalarıyla başlayacak programda, saat 19.15’te İstanbul Flarmoni Derneği Senfoni Orkestrası sahne alacak. Kutlama, konserin ardından düzenlenen kokteyl-prolonge ile devam edecek.

İstanbul’daki kutlamaya katılacakların, bu linke tıklayarak rezervasyon oluşturabilecekleri bildirildi.