Gündem

Mülkiye İzmir Hayvan Hakları Grubu: Funda Bayrı yalnız değildir

12 Ağustos 2023 15:20

Mülkiye İzmir Hayvan Hakları Grubu, Mülkiye İzmir Hayvan Hakları Grubu Yönetim Kurul Başkanı 73 yaşındaki hayvan hakları savunucusu Funda Bayrı’nın, şahsi hesabından hayvan haklarını ihlal eden kişilerin görüntülerini paylaştığı gerekçesiyle tutuklanmasına tepki göstererek "Funda Bayrı yalnız değildir" başlıklı bir açıklama yaptı.

Mülkiye İzmir Hayvan Hakları Grubu yaptığı açıklamada; Bayrı'nın cezaevinde olmasının adalet duygusunu derinden yaraladığını kaydetti.

"Söz konusu paylaşımlara konu olan suçların failleri serbest iken, Funda Bayrı tutsak"

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı, hayvan hakları savunucusu, sevgili yoldaşımız Funda Bayrı'nın, hayvan hakları ihlalleri ile ilgili kimi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "Kişisel Verilerin Korunması Kanununa muhalefet"ten cezaevine konduğunu üzüntü ve isyan duygularıyla öğrenmiş bulunuyoruz.

Söz konusu paylaşımlara konu olan suçların failleri serbest iken, kendisinin (Funda Bayrı) tutsak olması adalet duygumuzu derinden yaralıyor. Funda Bayrı'nın yeri cezaevi değil, haklarını savunduğu ve bakım verdiği hayvanların yanıdır! On yıllarını hayvan hakları mücadelesine, evinde ve sokakta yüzlerce hayvanın bakım ve tedavisine adamış bu değerli insanla en derin dayanışma duygularımızı kendisiyle ve kamuoyuyla paylaşmayı bir ödev biliyoruz."

TIKLAYIN-Hayvan hakları savunucusu Funda Bayrı, hak ihlali yapan kişileri paylaştığı gerekçesiyle tutuklandı