Gündem

Muhittin Böcek, Kumluca ve Finike'de esnaftan 1 ay su ücreti alınmayacağını duyurdu

18 Aralık 2022 17:36

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sel felaketi yaşanan Kumluca ve Finike’de esnaftan bir ay süreyle su ücreti alınmayacağını açıkladı. Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Aralık’ta afet bölgesini ziyaret edeceğini de duyurdu.

Başkan Muhittin Böcek, sel felaketinin yaşandığı Kumluca ve Finike’de incelemelerde bulundu. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, meclis üyeleri, oda başkanları ve muhtarlarla birlikte esnafı ziyaret eden Böcek, belediye çalışmalarını yerinde denetledi, zarar gören seralarda inceleme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin selin yaşandığı 12 Aralık gecesinden itibaren tüm personeli ve birim amirleriyle afet bölgesinde olduğunu belirten Böcek, “Hasar büyük. Kumluca’da 10’na yakın köprü zarar gördü. 12 bin 500 narenciye bahçesi ve örtü altı sera sular altında kaldı. 501 personelimiz ve 170’e yakın aracımızla afet bölgesinde olduk. Arkadaşlarımızı seferber ettik. Aşevimizle üç öğün sıcak yemek veriyoruz. Afet siyaset üstü bir durumdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu bölgeyi ziyaret edecek

Evi zarar gören yurttaşların belirlenmesi için tespitlerin devam ettiğini aktaran Böcek, şu ana kadar ihtiyaç sahibi 737 yurttaş olduğunu söyledi. Böcek, yurttaşlara halı, yatak, oturma grubu, giysi yardımlarına da başladıklarını aktardı. Böcek, Kumluca ve Finike’de selden zarar gören esnafın suyunu 1 ay süreyle Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacaklarını duyurdu. Böcek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 22 Aralık’ta afet bölgesini ziyaret ederek, yurttaşlarla bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.

Böcek, selin vurduğu mahallelerde esnaf ve yurttaşla bir araya geldi. Üreticileri dinleyen Böcek, Kumluca’nın Göksu Mahallesi’nde selden evi zarar gören 90 yaşındaki Dudu Demirel’i ziyaret etti.

Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan ve selden etkilenen Ziynet Güngör, “Deprem oluyor zannettim çok korktum. Büyük bir afet oldu evime su girdi. Allah razı olsun Büyükşehir yemek ve eşya getirdi. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.

Afette serası ve evi sular altında kalan Yeni Mahallesi sakinlerinden Zihniye Bulut ise “Sel birden evin içine girdi. Seraya giden eşim oradan çıkamadı. Topladığımız 20 çuval biber seranın içine dağıldı. 35 senelik birikimimiz ve kızımın çeyizleri hep su altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi yardımda bulundu Allah razı olsun” diye konuştu.

Bölgede çalışmalar sürüyor 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Kumluca’da evleri zarar gören yurttaşlara eşya ve gıda yardımı yapılıyor. Ekipler mahalle mahalle gezerek, afetzedelere halı, battaniye, havlu, giysi, iç çamaşırı ve gıda malzeme yardımında bulunuyor. Büyükşehir’in Mobil Aşevi ilk günden itibaren Kumluca’da sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor. Mobil Aşevi tarafından kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde de 4 bin 500 kişilik üç çeşit sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri taleplere yanıt verecek, yurttaşların özel mülk, işyeri ve sitelerin altında bulunan suları tahliye çalışmalarına da devam ediyor.