Gündem

Muharrem İnce: 10 il hariç üniversiteleri derhal açın, orduevlerini, hâkimevlerini depremzedelere tahsis edin

15 Şubat 2023 13:56

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm yurtta uzaktan eğitim kararı verilmesini, "10 il hariç üniversiteleri derhal açın. Öğrenci yurtlarından elinizi çekin. Boş evleri tespit edin, öğretmenevlerini, hâkimevlerini, orduevlerini, misafirhaneleri, polisevlerini derhal depremzedelere tahsis edin" sözleriyle eleştirdi. İnce, seçim tarihinin ertelenmesi tartışmalarıyla ilgili ise, "Seçim ilgi alanımızda değil şu anda" dedi.

İnce, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgeye giderek çalışmaları yerinde görme imkanı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu, öncelikle zemini sağlam yerlerin tespit edilmesi gerektiğini anlatan İnce, sağlam binaların ve dirençli kentlerin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Depremler nedeniyle konut ihtiyacının artacağını bu nedenle yabancıya konut satışının yasaklanması gerektiğini savunan İnce, "Akıl, bilim ve mühendisliği yeniden hatırlayın. 10 il hariç üniversiteleri derhal açın. Öğrenci yurtlarından elinizi çekin. Boş evleri tespit edin, öğretmenevlerini, hâkimevlerini, orduevlerini, misafirhaneleri, polisevlerini derhal depremzedelere tahsis edin" diye konuştu.

"Seçim ilgi alanımızda değil şu anda"

İnce, seçim tarihine ilişkin olarak da, "Enkazdan son kardeşimiz kurtulana kadar ne ertelemeyi konuşacağız ne seçimin tarihini konuşacağız. Seçim ilgi alanımızda değil şu anda" diye konuştu.