Çevre

Muğla ve Bursa'da 4 noktada orman yangını

Fethiye'de çıkan yangın kısa zamanda kontrol altına alınırken Bodrum, Seydikemer ve Nilüfer‘deki alevlere müdahale sürüyor.

06 Haziran 2022 15:37

Muğla'nın Fethiye, Bodrum ve Seydikemer ilçesi ile Bursa'nın Nilüfer ilçesinde orman yangını çıktı.  Fethiye'deki yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, Bodrum,  Seydikemer ve Nilüfer‘deki alevlere müdahale sürüyor.

İlk yangın haberi, Fethiye'nin Karagözler Mahallesi'ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormandan geldi.  Yangın 40 dakika süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 2 dekar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışması; havadan 2 helikopter, karadan 10 arazöz ile 20 orman işçisi tarafından yürütüldü.

Muğla’da ikinci yangın haberi Bodrum'un Bitez Mahallesinden geldi. Saat 13.00 sıralarında tarım arazilerinin bulunduğu orman ve otluk alanda yangın çıktı. Rüzgârın etkisiyle alevler, büyüdü. İhbarla bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölge halkının da müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla’daki 3’üncü yangın Seydikemer ilçesi Dereköy Mahallesi Sarıyer mevkisindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda çıktı. Saat 14:00 sıralarında çıkan yangına  havadan müdahale ediliyor.

Nilüfer'de orman yangını

Bursa'nın Nilüfer ilçesinin Doğancı mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 1 yangın söndürme helikopterin yanı sıra 8 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 4 hizmet aracı, 1 dozer ve 2 su tankeri ile çok sayıda personel sevk edildi.

Yangını kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalar sürüyor.